Парфюм за душата: Въпросите, с които се преоткривам и развивам


Парфюм за душата: Въпросите, с които се преоткривам и развивам
Снимка: Личен архив

Така важно e да знаем кое ни връща към центъра ни и ни кара да се чувстваме добре. Когато вярваме, че сме деца на Вселената, че сме Любов, хора на Света… Тогава здравият разум ни казва, че е хубаво да се грижим добре за себе си и е чест да обичаме себе си.

И хайде да погледнем по-навътре и кое е добре за космичното ни Аз. Грижата за себе си включва и времето за възстановяване. Тя е като творчески отпуск, в който прочистваме главите си и полагаме посоката на следващия курс.

За своя курс се грижа и като си задавам ежедневно въпроси. Те ми позволяват да се преоткривам, развивам, да съм себе си.

Затова тази седмица темата в "Парфюм за душата" посвещавам на личната посока и четирите въпроса, които ми позволяват да не я забравям. Да се подсещам често кое е добре за мен. И така този начин на живот става ежедневие. Упражнение и въпроси – всеки ден!

1. Как искам да започва денят ми?

С протягане, лекота, целувка, време за кафе и закуска, хубава музика, време за мен и спокойно преминаване към задачите за деня.

2. Какво правя, когато съм претоварена или под стрес?

На първо място го отбелязвам, казвам си го "В момента съм напрегната!" или "Напрежението ме е завладяло". Това ми помага да разпозная стреса и отделя от себе си, да отворя място за нуждата от притихване и определяне на истинските ми приоритети.

3. Кое ми носи усещане за истинско блаженство?

Чувствам се най-добре, когато си давам време за почивка, любимите ми хора, за движение, разходки, хубави книги, изкуство, нови приключения, пътешествия, мечти, вдъхновяващи проекти.

4. Кое ме зарежда?

Когато имам нужда от почивка, оставам у дома и правя всичко, което обичам. Казвам истината. Прекарвам време с хората, които обичам. Правя упражнения. Разхождам се сред природата.

Кои въпроси ще ви позволят да се движите плавно и мотивирано през живота всеки ден?

Задайте си ги. Отговорете си. Припомняйте си ги често… И правете тези неща.

Автор: Юлия Атанасова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама