Парфюм за душата: Забравих ли за силата си?


Парфюм за душата: Забравих ли за силата си?
Снимка: Славея Йорданова

Забравих ли за силата, която нося в себе си? Има дни, в които старите глупости искат да станат нови. Разбирам, че това е животът. Разбирам, че това е част от играта. Има неща, върху които трябва да работим. Тези разхвърляните. В средата. Където старите духове се промъкват и си като: "Господи, не днес, имам неща за вършене". Но те не слушат и влизат с куфарите и Кабернето, и започват да се разопаковат и да те съблазняват.

Оглеждаш се и им показваш колко много са се променили вкусовете ти, животът ти. Сега харесваш простичките неща. И им казваш: "Хей вашите снимки вече не са тук, бяха заменени с канела, мента и любопитство.." Но призраците само се засмиват, сядат и протягат крака на новия ти килим.

Разбирам, че това е животът. Изучаването на думата "не". Сбогуването с обичайните навици да си мил, слаб, недостоен. А призраците вземат краката ти и започват да ги да целуват пръст по пръст, а на теб ти е смешно от гъдела и сякаш половината от тялото ти е отишла някъде другаде. За минута оставяш забавното чувство да те обземе. И след това се отърсваш.

И дишаш. И си спомняш, че си човек. И че е човешко да позволиш призраците да ти напомнят кой си бил преди. Но Вселената вътре в теб е тази, която те измъква оттам. И ти напомня кой си сега.

Има дни, в които старите глупости искат да станат нови. И ме подсещат да се питам "Забрави ли за силата си? Забрави ли коя си?"

Автор: Юлия Атанасова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама