Тайните на неразрушимото самочувствие


Тайните на неразрушимото самочувствие
Снимка: Thinkstock/Guliver

Изграждането на увереност и самочувствие е трудно и постепенно. То обаче е ключов фактор за успех и в кариерата, и в личния живот. Тези 7 малки тайни ще ви помогнат да го постигнете.

Спрете постоянно да се сравнявате с другите. Това е най-лошото нещо, което бихте могли да правите. Вместо това се фокусирайте върху собствените си цели.

Кресливостта не е белег на увереност. Тя е показна, но не и привлекателна. Много от най-успелите хора всъщност са скромни, любезни и не изпитват нужда да се изтъкват.

Не се съсредоточавайте върху слабостите си. Всички ги имаме, но уверените се различават по това, че се фокусират върху силните си страни и възможностите си.

Бъдете реалистични. Знайте какво можете, какво правите добре и какво точно искате да постигнете. Нереалистичните цели ще ви накарат да се чувствате сломени, когато не ги осъществите.

Не се преструвайте. Самочувствието не може да бъде маска, която слагате за пред останалите. То е осъзнаване на това кой сте в действителност.

Променете бъдещето. Не можем да изменим миналото, но предстоящото е въпрос на ежедневни избори, водещи към постигане на стремежите ни.

Влагайте сърце във всичко, което правите. Опитвайте се всеки ден да поставяте по едно малко стъпало нагоре. Поемете отговорност за живота си и не чакайте някой друг да ви уреди.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама