Трябва да вземете важно решение? Задайте си тези въпроси


Трябва да вземете важно решение? Задайте си тези въпроси
Снимка: iStock/Guliver

Този списък с въпроси е ръководство за моментите, когато трябва да подложите на тест вашите стремежи, изискващи голяма промяна в живота и кариерата ви. Един вид, това е проверка на действителността и знак дали се движите в правилната посока.

1. Щастлива ли съм?

Това е просто въпрос, на който трябва да отговорите с "да" или "не". Ако отговорът е "не", помислете как бихте променили перспективата или ситуацията, за да създадете щастие? Животът е кратък, не го пропилявайте, за да сте нещастни.

2. Как се чувствам физически?

Може да ви се струва смешно, но тялото ще ви подскаже правилния отговор, затова му се доверете. И тъй като главата ви се опитва да мисли логично, сърцето пък подхожда емоционално, помислете дали мисълта за промяната кара стомахa ви да се бунтува.

3. Дали тази промяна се съгласува с моите ценности?

Помислете и за ценностите на важните хора в живота си. Ще нараните ли нечии чувства? Ако е така, заслужава ли си рискът?

4. Опитвам ли се да избягам от нещо чрез тази промяна?

Промяната, направена просто в името на промяната, е грешка. Със сигурност ще се окажете в подобна ситуация, чувствайки се по същия начин след няколко месеца, когато ще искате да започнете отначало. Страховете, от които бягате, направляват живота ти. Сега е моментът да се изправите срещу тях, да ги назовете и да ги преодолеете.

5. Кое е най-лошото, което може да се случи?

И най-вече помислете съвсем реалистично каква е вероятността това да се случи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама