Vogue включи българка сред вдъхновяващите жени, които да следваме


Vogue включи българка сред вдъхновяващите жени, които да следваме
Снимка: Facebook

Не съществува стена, преграда или препятствие, с което една жена да не може да се справи, ако си го науми. През годините сме ставали свидетели на най-различни успехи на нежния пол – от изследователската област до спортното поприще. Именно тези емблематични дами, които оставят своята ярка следа за идните поколения, вдъхновяват, амбицират, карат ни да се гордеем, но и да следваме мечтите си. Днес ви запознаваме с 5 необикновени жени, за които макар да не се пише и говори всеки ден, са постигнали изключително много. Ето селекцията на известното списание Vogue, за наша гордост сред тях има и българка.

Силвия Ърл, океанограф

Световно известният морски биолог Силвия Ърл е пионер в областта на изследването на океани. През 1964 г. Ърл участва в експедиции в Индийския океан, а през 1970-та дамата оглавява първия екип от жени-океанолози в проекта Tektite Project. Силвия е прекарала повече от 6000 часа под вода и е взела участие в над 70 различни експедиции. Освен това, тя притежава и редица рекорди, включително за гмуркане на 1000 метра дълбочина.

Гарбине Мугуруса, тенисист

За младата тенисистка Гарбине, която едва 23-годишна успя да надвие световната шампионка Серина Уилямс, успехът определено не е дошъл за една вечер. Любовта между нея и ракетата пламва, когато е едва 3-годишна, а 2 години по-късно родителите ѝ взимат трудното решение да се преместят в Испания, за да подпомогнат кариерата ѝ.

Аника Сьоренстам, голф играч

Най-добрата професионална състезателка по голф в света, Аника Сьоренстам, има записани 10 големи титли на свое име. Тя е печелила турнири на четири континента - Австралия, Европа, Азия и Северна Америка.

Соня Йончева, оперна певица

За 10 години на професионалната сцена, Соня Йончева получава редица признания, едно от които е "едно от най-големите явления в операта за последните 20 години" според вестник "Ню Йорк Таймс". Появяването ѝ на сцената на "Метрополитън" е истинска сензация, а модната библия Vogue, която рядко представя оперни диви, посвещава на Йончева няколко страници.

 

Линдзи Вон, световна шампионка по ски състезания

Линдзи Вон е една от най-успешните скиорки в света. Въпреки че контузия на коляното я вади от пистите за известно време, нейното безстрашие и постоянство превръщат тази пречка в най-голямата й сила. Четирикратната световна шампионка по ски-алипийски дисциплини е завладяла едни от най-високите склонове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама