Защо все повече млади жени са нещастни?

  • Защо все повече млади жени са нещастни?
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 24.10.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Все повече млади жени се чувстват нещастни, депресирани и откровено тъжни - това е тревожната тенденция, която проучванията, проведени сред младите хора, показват. Оказва се, че през последните 10 години има драстично увеличаване на нарушенията в психичното здраве най-вече на младите жени.

Известният психолог от Катедрата по психология в униоверситета в Сан Диего, Джийн Туендж, установява, че има 63% увеличение на депресията при дамите между 20 и 28 години. Факторите, виновни са тази статистика, са два: ръстът на електронната комуникация и намаляването на продължителността на съня.

Социалните медии, стотиците приложения и платформи в дигиталния свят оказват по-лошо влияние, отколкото си мислим. Обемът на реалната комуникация изглежда вече е достигнал своя минимум, младите жени прекарват цялото си свободно време в чатове онлайн или гледане на видеоклипове. Проблем се оказват и всички блогъри и инфлуенсъри, които карат жените да се съмняват в своята стойност.

Тъй като времето, прекарано онлайн, лети много бързо, става все по-трудно да оставим телефоните и да заспим навреме. Всеизвестен факт е обаче, че добрият сън помага на тялото да презареди и дава сила на мозъка да изпълнява обичайните си функции.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.