Ако искате да бъдете истински щастливи, спрете да губите енергията си за недостойни хора


Ако искате да бъдете истински щастливи, спрете да губите енергията си за недостойни хора
Снимка: iStock/Guliver

На всеки човек, когото пуснете в кръга си от приятели, давате част от енергията си. И колкото повече такава енергия отделяте, толкова повече усилия ще изразходват тези хора, за да ви помогнат да успеете или ... да ви счупят.

Ако наистина искате да бъдете щастливи, трябва да спрете да губите своята енергия за токсични и неблагодарни хора. Струва си да спрем да зареждаме тези, които отказват да инвестират в нас.

Ако не ни помогнат да растем, тогава те възпират нашето развитие. Това е самата истина.

Щастието е да се обградите с правилните хора и да създадете достатъчно пространство за по-нататъшен растеж. По пътя си със сигурност ще срещнете хора, които ви карат да се чувствате като шут. Такива „приятели“ определено не си заслужават вашето време или усилия.

Понякога тези хора са наши близки приятели и дори роднини и ние не сме добре запознати с това, с което се сблъскваме, докато не мине известно време. Но това може да бъде както проблем, така и решение, в зависимост от това какво ще направите, когато всички маски паднат и истинските им лица се отворят за очите ви.

Тези хора ще направят всичко възможно, за да останат в живота ви и да положат всички усилия да ви контролират. Но освобождението от тяхното влияние ще ви помогне да станете това, което ви е било предопределено да станете.

В миналото аз също исках да спечеля възможно най-много приятели, така че разбирам колко е трудно да се разделим с някои токсични хора от нашата среда. Но повярвайте ми, ще ви бъде от голяма полза. Не трябва да сте близо до онези, които ви дърпат към дъното.

Вие сами сте отговорни за живота си и следователно трябва да изберете кого да пуснете в него и кого не.

Разбира се, в началото раздялата ще ви донесе болка, но веднага щом всичко е казано и направено, ще почувствате облекчение. Не можете да промените хората - те са или добри, или лоши. Приемането на този факт е много важно за бъдещия ви живот.

Ако някой ви каже нещо лошо за другите хора, е много вероятно той също да хвърли кал върху вас пред тях. Това е много прост начин за идентифициране на лицемера. Някои токсични хора обаче са много внимателни в действията си.

Ако някой иска да ви повлече към дъното, не се колебайте и го оставете без никакво обяснение защо вече не искате да сте приятели с такъв човек.  На тази планета не ни е отделено много малко време, така че всички трябва да го използваме максимално.

Не позволявайте на хората, които ви използват или ви карат да се чувствате незначителни, да ви контролират. Това е вашият живот и само вие можете да го управлявате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама