Ако искате да промените живота си към по-добро, следвайте тези 3 правила


Ако искате да промените живота си към по-добро, следвайте тези 3 правила
Снимка: iStock/Guliver

Простите действия ще ви помогнат да работите по-ефективно, да мислите по-широко и никога да не спирате дотук. Можете не само да прочетете тази статия, но и да се замислите върху написаното. Ако искате да промените нещо в живота си, започнете от днес.

1. Отделете първия час от деня за важни задачи

За да направите това, трябва да разберете какво искате да постигнете за този ден. Нещо, което е значимо за вас и трябва да направите точно днес.

Не започвайте деня с малка работа, която не носи стойност, не помага да се придвижите към дългосрочни цели. Например с разбор на пощата и известията. Те отнемат време и отвличат вниманието ви от най-важното. Погрижете се за тях, след като сте изпълнили основната задача.

Започвайки сутринта с най-важните неща, ще имате енергия през целия ден. След това ще бъде по-лесно да се справите с други въпроси.

2. Правете нещата едно по едно

Не е изненадващо, че ни е трудно да се концентрираме върху едно нещо, само ако сме постоянно разсеяни от известия и съобщения. Според учените, ако по някакъв начин отдалечим вниманието си от основната задача, средно са ни необходими около 23 минути, за да се възстанови вниманието ни.

Ако постоянно превключвате от една на друга задача, резултатът от работата ви видимо ще намалява.

Затова забравете за многозадачността, правете нещата едно по едно. За да се концентрирате по-добре, добавете ограничение във времето за всички елементи от списъка си със задачи и се опитайте да го запазите.

над задачата за около половин час, след това направете петминутна почивка и се върнете към задачата отново или започнете нова.

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЦЕНИМ НЕЩАТА, КОИТО ИМАМЕ

3. Никога не спирайте да се учите

Спомнете си някой известен учен, предприемач или историческа фигура - всички те постоянно са се занимавали със самообразование. Вземете пример от тях и редовно учете нови неща, изучавайте света около вас. Няма значение къде започвате да изучавате даден предмет: в университетска аудитория или сами, седнали в любимото си кафене. Основното е, че имате искрен интерес.

Не е необходимо да отделяте много време за това. Намерете малко време в рутината си и научете каквото ви интересува. Опитайте се да правите това редовно. Потърсете възможно най-много източници, за да разширите хоризонтите си. Четете книги и статии, гледайте видеоклипове, запишете се за онлайн курсове. Посещавайте сайтове, където хората споделят мненията си.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама