Ако не мислите, че заслужавате повече, винаги ще получавате по-малко


Ако не мислите, че заслужавате повече, винаги ще получавате по-малко
Снимка: iStock/Guliver

Основно правило в живота е, че ако не мислите, че заслужавате повече, винаги ще получавате по-малко.

Всичко започва с нещата, които смятате, че са добре за вас, с начина, по който позволявате другите да се отнасят с вас и как реагирате на тези, които не постъпват правилно с вас.

Ако не смятате, че имате правото да поискате повишение, винаги ще бъдете претоварени и няма да ви плащат достатъчно.

Ако не мислите, че имате правото на поискате това, което желаете в една връзка, никога няма да получите уважението и признателността, за които мечтаете.

Ако не смятате, че имате правото да знаете какви точно са отношенията ви с някого, с когото излизате, винаги ще бъдете в сивата зона и ще се чудите и чакате.

Иронията е в това, че напоследък на искането на повече или просто очакването на отговори не се гледа с добро око, особено ако сте прави, силни и знаете собствената си цена.

Ако сте пасивни, ако мълчите, когато трябва да говорите, това няма да ви спечели повече приятели, нито да ви направи по-харесвани. Това само ще накара хората да ви приемат за даденост, че е приемливо да ви нараняват, защото никога не се ядосвате и не се противопоставяте на никого.

Никога не е лоша идея за поискате повече, да знаете цената си и да устоявате себе си, дори понякога да мислите, че е егоистично и грешно да копнеете да получите повече от това, което получавате в момента.

Но не е.

Не е неправилно да поискате повече, когато работите усилено, не е егоистично да пожелаете обвързване, когато сте лоялни, нито пък да искате да знаете какво означавате за някого, в когото сте влюбени.

Това, което е егоистично, е да го играете сигурно, за да не трябва да се притеснявате за последствията или да се примирявате, защото се страхувате да не изгубите някого, а също така да имате силен глас и да не го използвате.

Единственото нещо, което ви спира да получите това, което заслужавате, сте самите вие.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама