Богатството може да се сравни с математиката, а животът е изкуство


Богатството може да се сравни с математиката, а животът е изкуство
Снимка: iStock

През годините на изучаване на тайните на успеха научих, че често хората разделят живота на две части: натрупването на богатство и всичко останало. След внимателно проучване на тези области, стигнах до няколко заключения относно това как да възприемам всяка от тях.

Преди това ми се струваше, че тези подходи трябва да бъдат приемани като противоположни. Виждате ли, благосъстоянието е само математика, а животът ... Животът е изкуство.

Да се ​​върнем в гимназията. Повечето от нас бяха задължени да учат математика. Но мнозина са учили и изкуство. Сега да преминем към заключителните изпити по всяка от тези дисциплини.

Математиката се оценяваше въз основа на точни факти: 10 по 10 винаги е 100, 7 плюс 7 е 14, а 50 минус 25 е 25 и т.н. В математиката има всичко и винаги има само един отговор - неопровержима и непоклатима истина. Математиката се основава на шаблони, така че винаги можете да разберете за последиците от вашите действия, преди всичко да се случи.

В крайна сметка изкуството е много по-субективно от математиката. Казват, че красотата се крие в очите на гледащия. Следователно тук просто не може да има правилен отговор.

Помислете за разнообразието от стилове на известни художници: Пикасо, Реноар, Моне, Рокуел, Уорхол. Всички те предпочитат своя собствен стил. И това е самата същност на изкуството.

В ТОЗИ ЖЕСТОК СВЯТ БЪДЕТЕ ДОБРИ! БЪДЕТЕ ХОРА!

Но какво общо има всичко това с благополучието и живота?

Ако днес закупите недвижим имот за 200 хиляди лева и след година стойността му ще се увеличи с 3%, вие лесно ще изчислите колко можете да получите, ако искате да го продадете след 10 години. Чиста математика.

Цялото очарование на математиката е знанието. Можете да създадете автономна система, а математиката ще свърши останалото вместо вас, но резултатът ще ви бъде известен предварително.

И животът е сходен с изкуството. И това също има своя чар. Никога няма да разберете предварително какво ви очаква в бъдеще. Животът не стои неподвижно и всеки отделен човек е като някакъв цвят в палитрата. Ако направите грешка, можете да направите крачка назад, да я изтриете и да нарисувате нещо друго. Или можете просто да промените пейзажа.

Както в случая с изкуството, животът е много динамичен в своето развитие. Това, което изглежда красиво на едни, за други може да не е нищо особено. Ето защо животът е красив.

Затова... нарисувайте живота, който искате! Не бързайте, рисувайте уверено и с ярки цветове, за да превърнете живота си в истински шедьовър, на който само вие сте способни. Но не забравяйте за математиката, така че по-късно да се съсредоточите върху изкуството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама