Болна от коронавирус с трогателно послание към мед. сестра герой


Болна от коронавирус с трогателно послание към мед. сестра герой
Снимка: Facebook Илиана Монева

Болните от коронавирус не са само бройка. Зад числата, които четем ежедневно в статистиката, стоят истински хора с реални съдби. И днес ще ви разкажем за Илиана Монева, която сподели изключително мило послание към медицинската сестра София Стаменова, също заразена с COVID-19. Защото болестта не може да ти попречи да изпълняваш дълга си, когато това е истинското ти призвание. Както написа самата Илиана: "Със 17 дни престой в болницата като пациент, тя помагаше с каквото може..."

Понякога думите докосват...

"Не знаех как да благодаря за грижата и реших да го напиша.

Това е разказ за хората, които пренебрегват себе си, за да спасят човешкия живот. История за хуманизма и дълга към това, на което си се посветил. Те са много и са неотлъчно до нас!

Героите на днешното време. Медиците на първа линия - това са те. Хората, лишаващи собствения си живот, за да поддържат нашия.

Избрах да разкажа за НЕЯ! ❤ Моята Софи!

..........

Приеха ме в болница с множество симптоми и съмнения за COVID-19. Диагнозата беше потвърдена след направен втори положителен PCR тест. Не бях добре.

Настаниха ме в двойна стая. Там имаше младо момиче, което споделяше съдбата ми. Тя беше медицинска сестра. Със 17 дни престой в болницата като пациент, тя помагаше с каквото може.

Благодарение на това момиче аз получих най-добрата сестринска грижа. Въпреки че не беше на работа, а лежаща, тя не спираше да помага.

С веселия си глас и силен дух, нейната енергия оказваше влияние на целия етаж от хоспитализирани пациенти. С нея не се чувствах болна.

Тя намираше светлина дори тогава, когато не можех да стана от леглото и успяваше да ме разсмее.

Тя не беше длъжна да го прави. Тя не беше на работа!!!!!

Дългът и доброто ѝ сърце даваха всичко, без да искат нищо. Повдигаше духа ни и ни обгрижваше с най-професионалното отношение.

Човек, намерил точното нещо в живота си. Една фурия от огън и енергия. Огромно сърце, скрито под дребно момиче с прекрасни сини очи и кестенява коса.

Каквото и да кажа, ще е малко. Софи е герой! Олицетворение на сестрата боец в нашето време. Не Жената Котка или Батман, а тя - скромното, нежно и деликатно момиче, благодарение на което съм по-добре. Благодарение, на което всеки един от нас беше естествено предизвикан да се усмихне. Получихме не само медицинска помощ, но и психологическа.

Усмивката е вълшебно нещо, благата дума също.

Тя остана още. Все още сме тук двете. Не се прибра вкъщи. Прецени да изкара карантината си като мед. сестра, за да помага и да се бори. Да е рамо до рамо с всеки лекар, даващ мило и драго заради пациентите и ДЕЛОТО, чието благородство няма мерило!!

Да бъде на първа линия!

Тя не иска нищо, но дава всичко.

Те всички са нашите герои!

В очите ѝ видях приятел.

Тя не беше виждала друго освен стените на отделението 20 дни, но реши да продължи да помага. Ще остане още 14.

Малко са думите, които могат да опишат подвига ѝ.

Тя е прекрасна!

Благодаря, че я срещнах!

Благодаря ви, скъпи лекари и екип!

Вие сте надеждата! 💛"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама