Бъди себе си


Бъди себе си
Снимка: iStock/Guliver

Тези три кратки думички до голяма степен крият в себе си ключа към щастието без значение дали става въпрос за връзки, партньорства, работа или спокойствието, което търсиш в себе си.

Когато си себе си, следваш своя собствен път. Той те кара да се чувстваш в свои води, спокойна и уравновесена. Тогава не се притесняваш какво мислят останалите за теб, защото знаеш, че в края на деня мнението, което има значение, е твоето собствено. Така се научаваш да държиш най-вече на него.

Когато си себе си, приемаш по-лесно несгодите, които ти се случват. Научаваш се да ги превръщаш в уроци, вместо да се измъчваш и самосъжаляваш.

Когато си себе си, приемаш и добрите, и лошите си страни. Знаеш, че не си перфектна, знаеш слабите си места. Когато това стане, започваш истински да се обичаш. Преставаш и да съдиш останалите толкова строго, защото знаеш, че те също имат своите добри и лоши страни.

Когато си себе си, често губиш хора. Не всеки приема останалите такива, каквито са. Затова по пътя към себе си ще се разделиш с няколко "приятели", които не харесват напълно твоето Аз. Хубавото обаче е, че ще си сигурна, че онези, които остават, ще бъдат там завинаги.

Когато си себе си, започваш да вярваш. Вярата, че нещата ще се случат точно тогава, когато трябва и както трябва те прави спокойна, уверена и търпелива. Така започваш да се наслаждаваш на пътуването, вместо да си вперила поглед в крайната цел, защото знаеш, че като му дойде времето, всичко ще си дойде на мястото.

Въпреки че е прекрасно да бъдеш себе си, не е много лесно. Изобщо даже. Често се сблъскваш с проблеми, хора, които не харесват/разбират начина ти на мислене, такива, които искат да живееш техния живот, защото си мислят, че е най-правилен. Изобщо да покажеш наяве истинското си Аз и да държиш на него върви ръка за ръка с много силна воля и много премеждия, често и с разочарования. Но си заслужава!

Защото денят, в който заобичаш себе си, бележи началото на една красива връзка, която продължава цял живот и никой и нищо не може да разруши!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама