Дори около теб всичко да е в кал, важно е душата ти да е чиста!


Дори около теб всичко да е в кал, важно е душата ти да е чиста!
Снимка: iStock/Guliver

Каквото и да се случва в този объркан свят, важно е да запазите хармонията вътре в себе си и душата ви да е чиста!

Да си добър човек означава повече от това да правиш неща за другите. Трябва да приемете и обичате себе си, преди да можете да вложите положителна енергия във Вселената. Философите дебатират кое е добро и кое не е от векове и много хора откриват, че е по-сложно от това да бъдеш само мил. Въпреки че пътуването на всеки човек е различно, доброто има много общо с откриването на себе си и ролята си в света. За да бъдете наистина добри, ще трябва да помислите какво означава „доброто“ за вас. Може би това означава да правите добро за другите или просто да сте честен и мил човек. А може би е нещо много по-голямо- да имате силата да останете чисти и добри, дори когато всичко около вас е в кал!

Определете какво означава да сте добър човек лично за вас. Някои хора смятат, че да бъдеш добър човек е толкова просто, колкото да не навредиш на другите., че си добър човек, включва и да помагаш на себе си, както на другите.

Да бъдете добри не означава само външна доброта. Трябва да имате чиста душа!

Спрете да сравнявате себе си с другите. Когато правим себе си нещастни, сравнявайки се с другите, губим време и енергия, които бихме могли да използваме за изграждането на собствените си вътрешни ресурси. Правете си комплименти всяка сутрин. Това, че сте щастлив, ви прави по-позитивен човек, което ви помага да пуснете тези положителни вибрации в света.

Имате свои уникални подаръци и таланти. Съсредоточете се върху споделянето им със света, вместо да се фокусирате върху даровете, които получават другите.

Обичай себе си! Научете се да обичате себе си по всякакъв начин. Практикувайте безусловно самоприемане. Единственият начин, по който можете истински да обичате другите, е първо да имате увереност и да обичате себе си. Това, което правите и в какво вярвате, трябва да ви накара да се чувствате добре. Ако се опитате да правите неща за други, без да се грижите за себе си, можете да се окажете негодуващи, ядосани и негативни. Ако обичате себе си, тогава ще окажете положително въздействие както върху другите, така и върху себе си!

Запомнете, че всичко идва от душата! Ако сте гневен отвътре, може да не сте добър човек, въпреки всичките си външни действия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама