Достатъчни ли са парите, за да си купим щастие?


 Достатъчни ли са парите, за да си купим щастие?
Снимка: iStock

Беден не означава задължително нещастен, както и богатството не е гаранция за щастие.

Многото пари не винаги носят повече щастие, но със сигурност могат да  облекчат живота, да ни позволят повече удоволствия, да ни дадат едно сигурно спокойствие, все неща, които са от изключителна важност. Но за да бъдем истински щастливи ни трябва много повече от пари, трябва ни любов, трябват истински приятели и онези незаменими малки мигове, които ни карат да се чувстваме живи. Истината е, че щастието всъщност не се определя от един единствен фактор, а от много други като приятели, семейство, работата и удоволствието от живота като цяло.

Всеки човек открива щастието в различни неща, затова и няма точно определена теза за това какво може да направи живота ни по-щастлив и спокоен. Ако за едни най-важното е да имат голямо и задружно семейство, за други приоритет е успешната кариера, а за трети щастието се крие в скъпите коли и луксозните къщи.

Разни хора, разни идеали...

Да, вярно е, че ако имаш много пари, можеш да постигнеш по-лесно целите си, да решиш много от проблемите си, но не винаги получаваш това, което наистина искаш.

Какво би станало, ако сте богати, притежавате много пари, огромно количество имоти, най-новите модели коли, скъпоценности и всякакви подобни неща,  заобиколени сте от хора, които уж ви се пишат приятели и внимание от всички страни.

Изведнъж обаче става така, че  губите всичко, което сте имали и заедно с това всички губят интереса си към вас... Дали ще успеете да преодолеете това?

Какво ще ви помогне да се съвземете след като силата ви е била точно в тях – в многото пари и слава, а сега тях просто ги няма?...

Точно в този момент ще разберете, че истината е съвсем различна, че парите са измамни и че те могат да ни помогнат да направим живота си по-добър и спокоен, но не и да се превърнат в наш живот.

Щастието е прекалено красиво и скъпо, за да бъде купено с пари. Богат е този, който намира силата в себе си, а не в парите.

Като заключение може да кажем, че ако човек не използва всички богатства, които притежава, за да направи щастлив себе си, своите близки и приятели, то тогава за какво са му тези пари?

 

Защото щастието е пълно, когато е споделено!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама