Доверие се гради тогава, когато някой е уязвим, а другият не се възползва от слабостта му


Доверие се гради тогава, когато някой е уязвим, а другият не се възползва от слабостта му
Снимка: iStock

Искате да ви имат доверие? Тогава бъдете честни!

Повечето хора имат две версии за себе си. Една, която показват на света, и още една (истинската версия), която те внимателно крият от любопитни очи.

Разбира се, никой няма да разкрие всичките ви карти. И това е абсолютно нормално. Хората са много критични и има някои неща, с които просто не искаме да парадираме. Но реалността е, че ако искате да имате доверие, трябва и вие да сте честни- с другите и със себе си!

Наистина искрените хора (тези, с които бихте искали да се заобиколите) не се интересуват от идеалния аспект на вашата снимка в социалните мрежи или от това, което сте написали в секцията „За мен“. Те искат да ви опознаят по-добре, защото това е единственият начин да разберат дали може да ви се вярва.

Знаем за нашите недостатъци, допуснати грешки и за всеки един от случаите, когато сме казали нещо нередно. Но често премахваме всички тези неща от уравнението. Няма нужда да се страхувате да покажете на света истинското си Аз. Ако някой не го харесва, тогава едва ли имате нужда от такъв човек наблизо.

По-добре започнете да споделяте това, което ви свързва с другите. Покажете на света вашата лична философия. Разкажете за това, което върви по план в живота ви и всичко, което мислите и чувствате. Разкажете как сте спечелили и как сте загубили.

Кажете на целия свят какво наистина искате. Каква кариера мечтаете да изградите, къде мечтаете да отидете, с кого искате да се срещнете и с какъв човек искате да прекарате живота си.

Такава честност може да ви накара да се почувствате уязвими. Да, тя ще го направи! В крайна сметка, ако никога не сте се чувствали уязвими, тогава как можете да очаквате някой да ви се довери?

Искрените хора, присъстващи в живота ви, трябва да виждат във вас открита личност, която няма да ги излъже. Човек, който е честен и с тях, и със себе си.

Не се хвалете и, още по-лошо, не се срамувайте! Не се преструвайте! Искрените хора могат лесно да разпознаят това поведение. Те няма да ви се доверят, ако единственото, което им покажете, е образът на идеален човек / човек без никакви недостатъци.

Вашата версия на света, която показвате, може да е удобна за вас, но хората, които се приближават до душата ви, ще разберат, че това е измама. Затова кажете истината и те ще започнат да ви вярват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама