Една от най-великите свободи е да не ви пука за мнението на другите


Една от най-великите свободи е да не ви пука за мнението на другите
Снимка: iStock

В нашата човешка природа е заложено желанието да бъдем харесвани и приети. Това е причината хората да се притесняват твърде много за това, което другите мислят за тях.

Този вид прекомерно притеснение може да има отрицателен ефект върху живота ви. Това може да бъде толкова изтощително, че да попречи на способността ви да се чувствате спокойно със себе си и около другите. Не позволявайте мнението на хората да ви притеснява толкова много, че да не можете да живеете живота си, както искате.

Запомнете:

Това не е техният живот, така че той не е тяхната работа

Хората имат право да мислят каквото си искат, точно както вие имате право да мислите каквото вие искате. Това, което хората мислят за вас, не може да промени кой сте или колко струвате, освен ако не им позволите.

Това е вашият живот и в края на деня вие сте единственият човек, който трябва да одобри вашия собствен избор.

Хората не знаят кое е най-доброто за теб

Само вие знаете кое е най-доброто за вас, а това означава да се поучите от собствения си избор. Единственият начин, по който някога наистина ще се научите, е чрез вземане на собствени решения, поемане на пълна отговорност за тях.

Животът е твърде кратък, за да ни е грижа за мнението на другите

Имате само един живот, който да изживеете, така че защо да го прекарате в притеснения за мнението на други хора? Правете каквото искате, бъдете какъвто искате. Не се съобразявайте толкова много с другите!  Живейте живота си без да се притеснявате за мислите и мнението на им и ще изживеете живота си максимално.

Каквото посееш това ще пожънеш

Да се ​​притеснявате твърде много за това, което другите хора мислят за вас, може да се превърне в самоизпълняваща се пророчество. Често хората се отдават на нуждата си да бъдат харесвани толкова много, че това всъщност диктува начина, по който се държат. Някои стават толкова покорни и зависими от другите, че това разрушава личността им. Поведението, което използвате като опит да гарантирате, че сте харесани, всъщност може да доведе до неприязън.

На хората не им пука толкова, колкото си мислите

Тъжна, но проста истина е, че обикновеният човек филтрира своя свят чрез егото си, което означава, че мисли за повечето неща от своята гледна точка. Това означава, че ако вие и действията ви не засягат пряко другия човек или неговия живот, той едва ли ще мисли много за вас.

Единствената истина: Невъзможно е да се угоди на всички!

Не можете да се харесате на всички хора. Невъзможно е да оправдаете очакванията на всеки един човек, така че няма смисъл да се опитвате да го направите. Важното е вие да се харесвате и да надграждате себе си всеки ден!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама