Имате ли представа за какво изобщо служи този живот? Само за две неща- любов и свобода!


Имате ли представа за какво изобщо служи този живот? Само за две неща- любов и свобода!
Снимка: iStock

В ежедневието най-вече черпим чувство за себе си, за „аз“, от аспекти извън нас самите: взаимоотношения, успех, притежание, име, слава и т.н., всички ситуации, които идват и си отиват. Това „аз“ винаги се страхува да не бъде наранено или да умре, когато един от тези аспекти се промени. Това "аз" се чувства в затвор и е най-вече в режим на оцеляване. Определя се от нашите идентификации, убеждения, идеали и стратегии, които сме научили в миналото и в детството.

Всеки опит, който не подкрепя тези убеждения, се съпротивлява, ние несъзнателно се отделяме от него и подсилваме това отделно „аз“.

Какво ще стане, ако установим, че повечето от нашите обичайни мисли не са реални и се установи, че са неверни? Ами ако в действителност това „аз“ не съществува?

Тази възможност може да бъде изненадваща, шокираща, страшна, облекчаваща или просветляваща, в зависимост от интензивността на нашите идентификации.

И все пак това ни отваря към една по-дълбока реалност, че може би истинската ни същност е любов, съзнание, мир и свобода.

„Да живеем в любов и свобода - да се пробудим в сърцето“ е дълбок процес, изследващ нашите вярвания, преминаващ отвъд вярванията и събуждащ се към сърцето, към мистерията и силата на сега. В това пробуждане всичко остава едно и също, както и всичко е различно, като например- различното ни възприятие. Животът се живее директно от творческия източник вътре в нас, в радостта и свободата, в любовта и присъствието, в жизнеността и тишината.

Това е нашият живот- любов и свобода. Без тези две неща не можем да оцелеем в този свят. Няма нищо по-ценно от тях и ние може да го разберем с цялото си осъзнаване.

Важно е да разберем, че:

Трябва да поддържаме пътят на тишината и вътрешния мир

Да вярваме в доброто

Да пробудим сърцето си

Да почувстваме единство със себе си и цялото съществуване

Да „изключим“ стария проблемно ориентиран ум

Да преструктурираме отрицателни житейски програми в утвърдителни ценности

Да излекуваме дълбоки травми на клетъчно ниво и да усетим своя вътрешен мир и тишина

Да споделяме!

След като разберем, че" аз ", за което говорим ежедневно, всъщност не съществува, а в действителност е само мисъл, ние сме свободни - свободни като неограничено съзнание, свободни да обичаме, свободни да бъдем в мир. Свободни да бъдем в изобилие и успех . В тази свобода се събуждаме до сърцето си и можем да бъдем щастливи!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама