Избор на акумулатор - ето какво трябва да имате предвид


Избор на акумулатор - ето какво трябва да имате предвид
Снимка: Thinkstock/ Guliver

За да изберете и закупите висококачествен и надежден акумулатор за кола, трябва да вземете предвид редица параметри.

Определете консумацията на енергия, отчетете също и конструктивните характеристики на автомобила, така че характеристиките на новия акумулатор да отговарят напълно на очакванията.

Когато избирате акумулатор, препоръчваме да обърнете преди всичко внимание на:

Капацитета на акумулатора

В това отношение изборът е въз основа на обема и вида на двигателя. За автомобили с двигател от 1,3 до 1,9 литра те обикновено купуват батерия с капацитет 60-65 A * h (Ah). Това е достатъчно за стабилната работа на аудио система, субуфери и други бордови електрически уреди. За автомобили, работещи на дизелови двигатели, и за джипове с голям капацитет на двигателя, препоръчителният капацитет е от 74 до 90 A * h. Ето и по-подробна информация - акумулатори 74ah цени.

Начален ток

Той има отношение към стартовата скорост на двигателя и характеристиките на зарядното устройство. Измерва се в ампери. Колкото по-висока е стойността, толкова по-лесно стартира двигателят. Това е особено важно през зимата, когато ниската температура затруднява стартирането на автомобила.

Размери на акумулатора

Размерите на акумулатора трябва да съответстват на дизайна на автомобила. Мястото за инсталиране е създадено строго за размерите на батерията.

Закрепване

Това зависи от марката на производителя. Европейските батерии са фиксирани със затягащи плочи. Азиатските модели се притискат към платформата с рамка или със специален капак.

Полярност

В зависимост от местоположението на клемите и електродите, той може да бъде директен и обратен.

Качеството на задържане на батерията пряко влияе върху живота на батерията. В зависимост от състава на акумулатора се различават следните типове:

• антимон
• калций
• хелий
• хибрид
• алкален

При закупуване на акумулатор се взема предвид и датата на производство. Не трябва да купувате акумулатора, ако е изтекла повече от 1 година от пълненето на електролита. Животът на устройството се отчита от момента на пълнене.

Следователно не купувайте акумулатор, който е стоял твърде дълго време в склада, тъй като няма да го ползвате дълго.

Източник: Dikar.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама