Януари – време за ново начало


Януари – време за ново начало
Снимка: Thinkstock/Guliver

Измина още една година от живота ни. Някак неусетно излетяха и поредните 365 дни от 2014. Беше хубава година. Е, имаше какво още да се желае, но със сигурност не беше лоша година.

За някои донесе нова работа, за други любов, за трети – късмет. Някои се радваха на безгрижие и хубави емоции, при други тревогите бяха повече, но важното е, че изпратихме и тази година.

А сега? Сега, оставили всичко в миналото, може да започнем начисто!

И точно януари – първият месец в годината, е идеалното време да започнем нов живот. Да променим в себе си и в живота си онова, което не ни харесва.

Да се отървем от всичко, което ни дърпа назад, и да гледаме с оптимизъм напред, да повярваме, че тази година ще ни донесе нещо по-хубаво!

В началото на годината сме изпълнени с много енергия, ентусиазирани сме и сме готови да започнем нещо ново, да преоткрием себе си. Времето е идеално да се захванем с нещата, които толкова дълго сме отлагали, а които биха били много ценни за нас.

Може дори да си направите списък, по който да се водите през цялата година. Първо напишете нещата, които искате да промените в себе си. До тях поставете всички неща (вещи, хора, мисли), които искате да "изхвърлите” от живота си.

Следващата ви задача е да напишете всичко онова, което искате да направите през новата година, всички нови занимания, места, които искате да посетите, храни, които да опитате, неща, които искате да кажете. Колкото по-дълъг е списъкът ви, толкова по-интересна и хубава ще е годината.

А ето и кои са най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание през 2015, според мен:

На себе си – грижете се повече за себе си, отделяйте достатъчно внимание на здравето и красотата си. Започнете да се движите повече, да се храните здравословно и да правите неща, които ви развличат. Наблегнете на учението или кариерата и разбира се, отделяйте си време за забавления и любов. Човек е истински щастлив тогава, когато се чувства добре.

На семейството си – няма нищо по-важно от него! Посещавайте по-често роднините си, защото това ги прави най-щастливи. Показвайте им повече обичта си и не забравяйте да им се обаждате поне веднъж седмично.

На приятелите си – може би през изминалата година сте се разделили с някои от уж верните ви приятели, но това е за добро, повярвайте! Тези, които са останали до вас и през тази година, са хората, които си заслужават. Отделяйте време за тях. Спрете да си общувате само във Facebook, започнете да им звъните, да излизате по-често. Покажете им, че могат да разчитат на вас във всеки един момент и те ще направят същото.

На дома си – ако още не сте направили пълно почистване на дома си – време е! През тази година може да извършите и някои промени, като изхвърлите стари мебели, вещи, сувенири и си купите нови. Не забравяйте да сложите и някоя овчица за късмет – все пак е годината на овцата!

Разбира се, има още много неща, на които трябва да обърнете внимание през новата година. Списъкът ви може да е безкраен, така че не чакайте повече, а започвайте да пишете!

Една стара поговорка гласи: "Най-подходящото време да засадиш дърво е преди 20 години. Второто най-подходящо време е сега."

Ето защо, моят съвет е да започнете с промяната още в този момент.

Правете малки крачки, не бързайте – имате цяла една година на разположение.

Сега е най-подходящото време да започнете да се превръщате в човека, който искате да бъдете не само през тази година, но и за цял живот.

Успех!

Нека това бъде една приказна година за всички!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама