Животът на Фрида Кало - цената да сключиш сделка със смъртта


Животът на Фрида Кало - цената да сключиш сделка със смъртта
Снимка: Колибри

Да се каже, че историята на живот на Фрида Кало е трагична е меко казано.

Нещастията, жаждата за знания, отказът да се примири с обречеността предизвикват възхищение, съчувствие и дори преклонение пред силата на личността й.

Едва ли е имало друга жена с такава висота на духа, извисеност, готовност да дава любов и желание за живот.

И не, тя не е измислен герой, страданието й може да се види в картините й, а мъдростта в погледа, запечатан на снимките.

Тя наистина е съществувала, за кратко, но е дала много.

Книгата "Свещената билка” ще ви пренесе през живота на жената, художника и любовницата Фрида и настина си заслужава да се прочете всеки ред от тежката, но невероятна история на жизнения й път.

Любовница на мнозина, но предана само на един, на своя идол. Измъкнала се от лапите на смъртта, която я преследва през целия ѝ живот и именно затова черпеща от живота с пълни шепи.

Всичко в живота на Фрида е изпълнено с копнеж и любов, нито един момент не се пропуска да бъде изживян, защото смъртта може да дойде всеки момент, защото никой не знае колко дни са му отредени.

След като прочетете тази книга, ще разберете, че повечето неща, които мислите, че са проблем в живота ви, всъщност са едно просто предизвикателство.

Примерът на Фрида е заразителен. Никоя жена няма да остане равнодушна към историята й, не защото е трагична, а защото ще бъдете поразени от силата на желанието ѝ за живот, женствеността ѝ, измерваща се не само във физическата красота, но в безсмъртието на изкуството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама