Качествата, които не можем да променим в човек


Качествата, които не можем да променим в човек
Снимка: iStock/Guliver

Дори и в най-прекрасния човек има качество, което може да не ни харесва и ни дразни. Но тези малки недостатъци не трябва да разрушават връзката, просто трябва да се научим да ги приемаме. Защото колкото и да се опитваме да променим качества в даден човек, има такива които няма как да бъдат променени.

Някои лоши навици

Вие се ядосвате от някои малки, но негативни неща: той хапе ноктите си или дъвче с отворена уста, разхвърля чорапите си или пуши прекалено много. Колкото и да се опитвате тези навици няма да изчезнат или поне не напълно. Той може да пуши по-малко, но ако сам не реши няма да спре пушенето. Същото е и с ноктите и т.н. Не губете време и усилия, за да отървете човек от лоши навици. Вместо това се опитайте да ги приемете. Всеки човек има такива, вие също.

Стил

Можете да вземете дрехите на мъжа си, които вие харесвате, но усещането му за стил няма да се промени. Ако отидете на пазар с него и вземете неща, които ви харесват, в ранните стадии на връзката това ще работи. Но ефектът няма да продължи вечно. Другата ти половинка ще се облича както му харесва и както му е удобно. Човек не променя просто ето така стила си.

Религиозни възгледи

Опитите за промяна на религиозните вярвания са обречени на провал и като цяло опасни. Не трябва да оспорваш вярата на човек, дори и тя да е различна от твоята. Най-много можеш да промениш честотата, с която той посещава църквата, но ти не можеш да правиш повече.

Семейните отношения

Струва ви се, че познавате семейството на твоя партньор добре. Няма да можете да промените връзката между човек и родителите му. Няма значение какво искате: да я направите по-силна или обратното, да се отдалечи малко от семейството. Тази връзка не е ваша, така че няма как да я промените напълно.

НЯКОЛКО НАЧИНА ДА БЪДЕТЕ ПО-УСПЕШНИ

Ценности

Не можете да промените начина, по който човек възприема света и по който приема нещата. Ценностите на човека са важна част от личността му. Тя не може да се промени ей така. Няма как човек да смени ценностите си, защото вие не сте съгласни с тях. Ако различията и противоречията са твърде силни, за да ги приемат, е по-добре да се разделите.

Начин на общуване

Можете да се опитате да подобрите комуникацията между вас, но най-вероятно ще трябва да се адаптирате и да се приспособите към стила на общуване на партньора ви. Ако вие обичате да общувате по-често с половинката си, но на него не му допадат дългите сериозни разговори, трябва да се научите да правите компромиси. И двамата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама