Как да извлечем максимума от положителното в живота?


Как да извлечем максимума от положителното в живота?
Снимка: iStock/Guliver

Всеки иска да вземе колкото се може повече от живота. Когато изглежда, че отговорностите и работата ви пречат на това - и се изморявате и не можете да направите нещо интересно или забавно - възмущението и раздразнението могат да съсипят настроението ни. Това не трябва да се случва!

Ето как можете да извлечете максимума от живота:

1. Знайте какво е важно за вас, за какво искате да се притеснявате и какво искате да постигнете

Не може да има правилен или грешен отговор, но ако искате да извлечете максимума от живота си, трябва ясно да разберете какво е най-важно за вас.

2. Нарушавайте правилата

Няма напредък, без да се нарушават правилата. Нямаме предвид правилата относно безопасността и учтивото поведение, а остарелите и често нелепи правила, които вече не са от значение за съвременния живот. Ако някои социални норми не ви се струват правилни, не ги следвайте.

3. Оставете електрониката и живейте истински живот

Огледайте се и разговаряйте с тези около вас лице в лице. Радвайте се на прости удоволствия. Не е нужно винаги да правите нещо, винаги да бързате, винаги да искате повече. Ако пристигнете някъде две минути по-рано, няма да има голяма разлика и ще има много повече стрес по пътя. Ако запишете деца на много места, това няма да ги направи по-интересни хора, но ще ви липсва ценно време, през което може да се насладите на компанията на другия. Разходете кучето, като се приспособявате към темпото му, спирате само с него и се наслаждавайте на всеки момент по същия начин, както го прави то. Животните умеят да се радват на живота.

КАК ДА ИЗПЪЛНИТЕ ДНИТЕ СИ С ЩАСТИЕ?

4. Бъдете себе си. Вие не сте по-лоши от другите

Хората постигат успех в това, което обичат, защото го ИСКАТ и правят всичко, за да го постигнат. Дръжте се за това, което ви носи удоволствие, защото позициите и нещата не са основното в живота. Хората няма да ви се възхищават, защото имате голяма къща или голяма сума пари в банката. Възхищението се предизвиква от характера и постиженията. Вие сте красиви и уникални - такива, каквито сте. Не позволявайте на никого да казва обратното! Приспособяването към другите означава не да живеете, а да съществувате. Живейте живота си без срам, споделяйки своите уникални таланти, идеи и функции... НАПРАВЕТЕ живота си такъв, какъвто го искате.

5. Не се поддавайте на комфорта

Чувствайки се неудобно през повечето време, означава, че вие наистина живеете. Комфортът обикновено означава, че се задоволявате с нещо просто и посредствено, вместо да живеете "докрай". Не е лесно да напуснете ежедневната си работа, следвайки страстта си или да работите върху нещо непопулярно, или да се заговорите с привлекателен непознат, но но ако не го направите, удобно ще седнете на дивана и ще съжалявате за всичко, което не сте изживели!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама