Как да извлечем максимума от положителното в живота?


Как да извлечем максимума от положителното в живота?
Снимка: iStock

Всеки иска да вземе колкото се може повече от живота. Когато изглежда, че отговорностите и работата ви пречат на това - и се изморявате и не можете да направите нещо интересно или забавно - възмущението и раздразнението могат да съсипят настроението ни. Това не трябва да се случва!

Ето как можете да извлечете максимума от живота:

1. Знайте какво е важно за вас, за какво искате да се притеснявате и какво искате да постигнете.

Не може да има правилен или грешен отговор, но ако искате да извлечете максимума от живота си, трябва ясно да разберете какво е най-важното за вас.

2. Нарушавайте правилата

Няма напредък, без да се нарушават правилата. Нямам предвид правилата относно безопасността и учтивото поведение, а остарелите и често нелепи правила, които вече не са от значение за съвременния живот. Ако някои социални норми не ви се струват правилни, не ги следвайте.

НЕ ОТРИЧАЙТЕ СЕНКИТЕ, ПРИЕМЕТЕ ГИ

3. Оставете електрониката и живейте истински живот

Огледайте се и разговаряйте с тези около вас лице в лице. Радвайте се на прости удоволствия. Не е нужно винаги да правите нещо, винаги да бързате, винаги да искате повече. Ако пристигнете някъде две минути по-рано, няма да има голяма разлика и ще има много повече стрес по пътя. Ако запишете деца на много места, това няма да ги направи по-интересни хора, но ще ви липсва ценно време, през което може да се насладите на компанията на другия. Разходете кучето, като се приспособявате към темпото му, спирате само с него и се наслаждавайте на всеки момент по същия начин, както го прави то. Животните умеят да се радват на живота.

4. Бъдете себе си. Вие не сте по-лоши от другите

Хората постигат успех в това, което обичат, защото го ИСКАТ и правят всичко, за да го постигнат. Дръжте се за това, което ви носи удоволствие, защото позициите и нещата не са основното в живота. Хората няма да ви се възхищават, защото имате голяма къща или голяма сума пари в банката. Възхищението се предизвиква от характера и постиженията. Вие сте красиви и уникални - такива, каквито сте. Не позволявайте на никого да каже обратното! Приспособяването към другите означава не да живеете, а да съществувате. Живейте живота си без срам, споделяйки своите уникални таланти, идеи и функции ... НАПРАВЕТЕ живота си такъв, какъвто го искате.

5. Не се поддавайте на комфорта

Чувствайки се неудобно през повечето време, означава, че вие наистина живеете. Комфортът обикновено означава, че се задоволявате с нещо просто и посредствено, вместо да живеете „докрай“. Не е лесно да напуснете ежедневната си работа, следвайки страстта си ... или да работите върху нещо непопулярно ... или да се заговорите с привлекателен непознат... но но ако не го направите, удобно ще седнете на дивана и ще съжалявате за всичко, което не сте изживели!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама