Как да развием самодисциплина и да станем всемогъщи?


Как да развием самодисциплина и да станем всемогъщи?
Снимка: iStock/Guliver

Самодисциплината включва проявление както на строгост, така и на самолюбие. Самодисциплината не означава, че контролирате себе си, създавайки някакви ограничения. По-скоро е синхронизация на вашите убеждения и вашите желания.

Например, ако имате мечта, която наистина искате да изпълните, но винаги си казвате, че не можете да го направите ... самодисциплината ще ви помогне да се освободите от вътрешната съпротива и ще ви бъде много по-лесно да постигнете целта си.

Можете да започнете да дисциплинирате съзнанието си в момента:

Фокусирайте се

Седнете, затворете очи. Съсредоточете се върху нещо. Това може да бъде вашето тяло, свещ, мантра или какъвто и да е предмет.

Упражнението е да връщате фокуса на вниманието в първоначалното си положение всеки път, когато се разсейвате.

Съсредоточете се върху избрания обект и когато съзнанието се разсее, обърнете внимание каква външна мисъл сте имали, бързо определете дали е положителна, отрицателна или неутрална и върнете фокуса на вниманието върху оригиналния обект.

Ако упорито връщате фокуса на вниманието в първоначалното му положение след всяка външна мисъл, ще развиете способността да контролирате съзнанието.

Допълнително предимство на това упражнение е, че можете незабавно да се освободите от негативните мисли и да спрете да се притеснявате!

Лична отговорност

Всички ваши минали действия бяха определени от вашите мисли по време на тяхното извършване. Човекът не може първо да направи и едва след това да мисли. Мисълта - дори и в безсъзнание - винаги предхожда действието. Така естеството на вашите мисли определи естеството на обстоятелствата, в които живеете. Готови ли сте да поемете отговорност за обстоятелствата в живота си? Не всички са съгласни с това. Обичаме да обвиняваме други хора и външни фактори за нашите неуспехи, но истината е, че макар да не можем да контролираме целия външен свят, ние можем да контролираме себе си. Можем да контролираме мислите си - което означава, че можем да контролираме нашите действия. Колкото и да е странно, носенето на отговорност не води до удар върху самочувствието. В миналото не знаехте как да постигнете желания резултат съзнателно - и се опитахте да го постигнете подсъзнателно, въз основа на стари условия! Сега сте въоръжени със знания, което означава, че можете да почувствате в себе си силата да създадете живота, който искате.

Лична сила

Постепенно придобивайки контрол над съзнанието, вие развивате лична сила. Отново силата в този случай не означава контрол над други хора - става въпрос за контролиране на собственото ви съзнание и използване на неговите възможности за постигане на вашите цели. Постепенно можете да придобиете контрол над съдбата си.

Практика и дисциплина

Може да не е лесно да упражнявате самоконтрол, но ще ви бъде много по-лесно, ако мислите за това от позиция на самолюбие. Вие контролирате, нали? И вие искате да мислите и да действате правилно - от гледна точка на сърцето си. Така че, насочването към себе си в правилната посока с помощта на ежедневната практика е ефективен начин за постигане на вътрешни промени, които ще повлияят на външните обстоятелства и постижения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама