Как да развием вътрешния си глас само за по няколко минути на ден


Как да развием вътрешния си глас само за по няколко минути на ден
Снимка: iStock

Състоянието на съзнанието ви се определя от характера на ежедневните ви мисли. Ако те се въртят около едни и същи мании и драми, пейзажът на съзнанието ви ще бъде пустинен и монотонен, а това тайно ще ви прави нещастни. Вместо това трябва да се стремите да насочите съзнанието си навън, да разгърнете въображението си и да преживявате живота по-интензивно. За да стигнете пределите на съзнанието си, трябва да го свържете с космическото величие. Помислете за безграничността на пространството и времето, за неописуемо удивителната последователност от събития, предизвикана от Големия взрив. Върнете се към самия произход на нашата планета, като се пренесете в някои първобитни пейзажи. Мислете за възможностите на човешкия мозък като за огледало на безкрайния Космос. Не забравяйте, че сте смъртни. Всеки ден сте заобиколени от удивителни чудеса и в зависимост от това доколко ги допуснете в ежедневните си мисли, се определят границите и силата на съзнанието ви. Декември ще ви помогне да доведете съзнанието си до най-далечните му предели: космическото величие.

Смъртта е най-големият ни страх и този страх ни влияе много повече, отколкото можем да осъзнаем. Страхът заразява душевния ни живот като цяло и тайно насажда ужас от живота. Голяма част от латентната, хронична тревожност, която измъчва повечето от нас, се корени в неспособността да се изправим срещу идеята за смъртността ни.

Живеем в култура, която стига до крайност в отричането на смъртта и изключва съществуването ѝ, доколкото това е възможно.

Контрастът между живота и смъртта може да се опише по следния начин: смъртта е абсолютен покой, без движение и промяна освен разложението. Тя ни отделя от другите и оставаме сами. От друга страна, животът е движение, връзка с другите живи същества и разнообразие от форми на живот. Като отричаме и потискаме мисълта за смъртта, ние подхранваме тревогите си и ставаме като мъртви отвътре – отделени от другите хора, зациклени върху едни и същи мисли, изолирани от движение и промяна. От друга страна, познаването и близостта на смъртта, способността да разсъждаваме за нея, има парадоксален ефект, който ни кара да се чувстваме по-живи.

Закон на деня: Като се свържем с реалността на смъртта, ние се свързваме по-дълбоко с реалността и пълноценния живот. С разделянето на смъртта от живота и потискането на мисълта за нея правим точно обратното.

Откъс от книгата "Закони за всеки ден". Изданието включва 366 от най-ценните съвети и уроци на Робърт Грийн, съсредоточени върху силата, съблазняването, майсторството, лидерството, самоконтрола и стратегията. 

Основана на над 25 години усилени изследвания в областта на човешката природа и развитие, книгата "Закони за всеки ден" поднася на читателите по един кратък урок за всеки ден от годината, с помощта на който да открием истинското си призвание, своя вътрешен глас и съвети как да се научим да разпознаваме какво всъщност се случва около нас. 

Лесни и достъпни за усвояване, всички уроци в изданието съдържат съществени и полезни препратки към останалите книги на Робърт Грийн и могат да служат както на дългогодишните почитатели на автора, така и на хора, които тепърва навлизат в творчеството му. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама