Как да се спасите от притока на негативни мисли и да не им позволите да контролират живота ви


Как да се спасите от притока на негативни мисли и да не им позволите да контролират живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Една от основните грешки, които мнозина правят в живота си, е да си позволят да се поддадат на притока на негативни емоции. Дори и да има основателна причина, голяма грешка е да се поддадете на лошите вибрации.

Отрицателните емоции, в много редки случаи могат да действат като мотивация за промяна на нещо в характера и поведението ни. Много по-често се случва точно обратното - те напълно блокират всякакви възможности. И както във всичко, свързано с психологията, първоначално е много по-лесно да предотвратите доминирането на негативните емоции, а не когато те вече са ви обзели.

Помнете, че мисълта е материална

Това работи не само по отношение на положителните мисли, но и с отрицателните. Освен това работи с тях особено силно и разрушително. Само ние самите можем да дадем власт на отрицателните емоции и мисли. Разбирайки, че съмненията за успеха на бизнеса могат да унищожат самия бизнес, много хора се пазят от негативни мисли. Точно срещу вас по този въпрос ще се борят двама ужасни опоненти - безпокойство и депресия. Не им се давайте!

Помнете, че тези мисли са лъжа

И не променяйте своята гледна точка, дори когато тревожният ви ум натрапчиво ще набира допълнителни доказателства за вас, че нещата са ужасни. Ако осъзнаете каква е ситуацията в действителност (а тя не е толкова лоша, колкото си мислите), тогава по-лесно ще се справите с отрицателните емоции.

Приемете безпокойството и паниката

Да, това са отрицателни емоции, но в тях няма нищо страшно и срамно. Всички в живота преживяват трудни периоди. Имайте предвид, че това е просто леко заболяване, през което ще преминавате, когато планирате бъдещия си живот, но с което наистина трябва да се справите. Освен това хубаво е да запомните, че най-добрият начин да се справите с отрицателните мисли са положителните утвърждения. Всеки път, когато нещо във вас крещи, че нищо не върви и животът ви е ужасен- вие потърсете причини, които показват, че всичко ще е наред.

Научете се да си задавате правилните въпроси

Всеки път, когато негативните мисли започват да се промъкват в главата ви, започнете да си задавате въпроси за тях. Всяка негативна мисъл след внимателна подготовка се превръща в безпочвен страх. Най-добре е да използвате този страх като вектор за развитие.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама