Каквото и да ти се случва, помни - щастието винаги е избор!


Каквото и да ти се случва, помни - щастието винаги е избор!
Снимка: iStock

Можете да бъдете щастливи днес.

Щастието е целта на всичко, което правим. Молим се, защото искаме да бъдем щастливи. Женим се, постъпваме в колеж, защото искаме да бъдем щастливи. Седим с часове на работа, изпълняваме собствените си странности и спазваме обещанията си (които могат да бъдат доста трудни за спазване), защото искаме да бъдем щастливи.

Щастието е това, което дава смисъл на нашия живот. Ето защо, когато всичко се обърка и не се случва, както сме се надявали, ни боли много.

Щастието е основата на всичко, за което копнеем в този живот. Но най-важното е... Щастието е избор. Можете да бъдете щастливи днес.

Не е нужно да чакате момент, несигурен в бъдещето, когато животът ви може да стане такъв, какъвто трябва да бъде.

Щастието е избор. Точно така. Можете да направите този избор още сега. Затворете очи и си кажете: "Днес ще бъда щастлив. Благодарен съм за всичко, което вече имам!"

Щастието не зависи от вашите постижения. Да речем, че работите усилено, за да получите нещо. Получавате го. Щастието, което изпитвате в този момент, е мимолетно. Скоро дори няма да помните защо сте били толкова щастливи. Забелязали ли сте нещо подобно? И отново започвате да мислите, че щастието ще дойде заедно със следващото постижение.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРОМЕНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ СЛЕД 30

Казват ни, че трябва постоянно да вървим напред и никога да не спираме. Трябва да работим по-добре и по-добре. Трябва да се стремим да станем по-богати. Трябва да се стремим да станем по-щастливи. Изобщо не казваме, че желанието да станете по-добър е лошо. Растежът и развитието са смисълът на нашето съществуване. Какво ще кажете да започнете да харчите енергия и сили, за да сте наистина щастлив човек днес, в момента? Спрете да правите всичко, за да изглеждате просто щастливи и успешни.

Не чакайте, докато свалите 6 килограма! Не чакайте момента, в който ще печелите половин милион! Не чакайте момента, в който (най-накрая) ще започнете да се срещате с някой, който ви привлича лудо! Не чакайте момента, когато ще станете по-добри! Бъдете щастливи днес!

Бъдете щастливи, просто защото сте живи и се справяте добре. Бъдете щастливи, просто защото има нещо във вас, от което се нуждае този свят. Бъдете щастливи, просто защото има някой на света, който ви обича. Този човек ви обича заради това, което сте.

Не забравяйте, че вие сами правите избора дали да бъдете щастливи!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама