Когато не можем да променим ситуацията, сме изправени пред предизвикателството да променим себе си


Когато не можем да променим ситуацията, сме изправени пред предизвикателството да променим себе си
Снимка: iStock

КНай-силният материал от всички изобщо не е стоманата или диаманта, а силната душа и сърце, които използват златна нишка за заздравяване на раните си.

Очевидно живеем във времена на устойчивост, към които хората са принудени от обстоятелствата. Но всички разбираме, че постоянството не винаги е еднакво ефективно. Не всички хора преодоляват еднакво стреса и личните проблеми. Всеки човек има собствено бреме, свой океан от несправедливост, собствено море на деградация и не винаги знае как да се измъкне от тях и да остави всичко това в миналото.

Ние живеем в общество, което е свикнало да поставя етикети: ти си умен, тромав, маниак, провал си, този човек е слаб, другият е силен и т.н.

Манията да извеждаме всяко нещо до крайности и постоянно да висим по всички етикети често ни извежда в състояние на абсолютна безпомощност, когато спрем да вярваме в потенциала си и да се озовем в кът, пълен със страдания, сълзи и отчаяние.

Понякога не е достатъчно просто да чуем, че можем да бъдем настойчиви, защото в самота тази черта се развива с голяма трудност. Нуждаем се от доверието на другите хора, от чувството на състрадание на онези около нас и от този, който ще ни позволи да се издигнем отново, ставайки по-силни, по-свободни, по-красиви и по-ценни ...

Когато не можем да променим ситуацията, сме изправени пред предизвикателството да променим себе си

ИСТИНСКОТО ЩАСТИЕ ТРЯБВА ДА ИДВА ОТ СЪРЦЕТО

Най-мощната броня е сърцето и умът

Много хора прекарват живота си съдейки света, затова как се чувстват. Обиждаме се от семейството си, защото детството ни е било самотно. Ние презираме онези, които ни нараниха, които ни отхвърлиха, които ни казаха „вече не те обичам“ или „обичам те“, но знаем, че това е лъжа. Мразим тази сложна реалност, съперничество и понякога екстремни ситуации, презираме самия живот.

Ние се фокусираме върху външни фактори. Независимо дали вярваме или не, издръжливостта не е златна броня, която може да се използва, за да станем по-смели и да изчезнат външните демони. Защото не е необходимо да си обличаме излишна броня, ако първо не можем да се справим с ранения човек вътре в нас.

Най-силната броня е нашето сърце и ум, където живеят нашата издръжливост, самоприемане и нова надежда. Всъщност дори и да не искаме да го признаем, има битки, които е по-добре да загубим, защото като заключим миналото в кутия със стари вещи, ние си позволяваме да живеем в настоящето и да следваме мечтите си без страх!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама