Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в живота ти


Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в живота ти
Снимка: iStock

Когато знаете каква е вашата стойност, никой не може да ви накара да се чувствате безполезни.

Да обичаш себе си е това, което има най-голямо значение в живота. Това е смело заявление. Това е суперсилата, която бих дала на всички на планетата. По-добре, отколкото способността да летите или да имате рентгеново зрение, би било безкраен извор на самолюбие и състрадание. Бих искала да създам армия от самолюбиви супер герои, които да учат всички на силата да обичаш себе си.

Защо да обичаш себе си е най-важното нещо?

Със сигурност да обичаш друг човек, независимо дали е майка, любим човек или дете, е нещо прекрасно. Любовта ни носи щастие, сила и усмивки. Да обичаш друг човек е един от най-големите дарове в живота, но не може да се сравни с любовта, която имаш към себе си.

Когато се обичаме, ние задаваме показателя, чрез който другите хора се отнасят към нас. Когато обичате себе си дълбоко, знаете какво е чувството да сте в безопасност и да видите, че сте свободни от външно разсейване или състояние. Този вид любов е непоклатима. Не може да ни бъде отнета.

Ако има само един-единствен урок, който трябва да научите през цялата тази година, това е следното: Вие сте най-важният човек в цялата си Вселена и трябва да се обичате!

Вашите взаимодействия със света и с тези около вас, вашите мисли и как интерпретирате събития, взаимоотношения, действия и думи... това ви определя като личност.

И поради това вашата реалност зависи от това колко много обичате и се грижите за себе си.

Връзката ви със себе си е най-определящият фактор при формирането на живота, който живеете.

Колкото по-малко се обичате, оценявате и уважавате, слушате се и се разбирате, толкова по-объркана, ядосана и разочароваща ще бъде вашата реалност.

КАК ДА БЪДЕМ ПО-ОПТИМИСТИЧНИ И ПОЗИТИВНИ В ЖИВОТА

Затова обичайте себе си или никой няма да го направи!

Да се ​​научиш да обичаш и да одобряваш себе си е едно от най-трудните неща. Това изисква да отделите време, за да поставите себе си на първо място, съсредоточавайки се върху вашите желания и нужди над тези на другите.

В началото може да изглежда егоистично, но след известно време ще осъзнаете, че преди наистина да се грижите за другите, първо трябва да се погрижите за себе си. Това може да включва занимания с дейности, които ви правят щастливи или прекарване на времето ви сами с мислите си.

Когато обичате себе си, ще имате по-удовлетворителен живот, тъй като ще се чувствате добре в кожата си. По този начин вие сте в състояние да разпространите тази позитивност на хората около вас и да ги насърчите да изливат любовта и в себе си.

Самолюбието ви позволява да имате по-пълноценен живот, защото научавате, че щастието ви не зависи от никого, освен от вас самите.

Колкото по-доволни сте със себе си, толкова повече можете да споделяте своята светлина и позитивност с другите.

Няма "правилен" начин да обичате себе си повече. Всичко, което трябва да направите, е да положите активно усилие за това и от там да намерите начина, който работи най-добре за вас. Важното е не „как“, а „защо“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама