Мис независима: Ето какво научих от самостоятелния живот


Мис независима: Ето какво научих от самостоятелния живот
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сбогуванията никога не са лесни, особено когато родителите трябва да се разделят с вече порасналата си дъщеря, която винаги ще си остане "малко момиченце” за тях. Разбира се, на нас също не ни е лесно да се сбогуваме с хората, с които сме живели години и които са се грижили за нас.

Но в живота на всеки човек идва момент, когато трябва да се премести в друг град, за да учи или работи. Новото място и новите хора може да са нещо много интересно и положително, но за никой не е тайна, че всяка една промяна е трудна.

Да живееш самостоятелно има много предимства. Това е моментът, в който всяко едно момиче пораства, разбира какво е да станеш по-отговорен, по-разумен и да се грижиш сама за себе си. А и колко е хубаво да нямаш вечерен час, да не чакаш постоянно разрешение и да правиш това, което искаш.

Момичета, които живеят сами, споделят, че отначало никак не им е било трудно, но сега са щастливи и независими.

Ето какво са научили те от самостоятелния живот:

Бюджет е новата ти любима дума, започваща с „б”

Живеенето далеч от родителите означава както забавления, така и отговорности. Ако досега мама и тати са плащали всички сметки за ток и вода, ако те са ти помагали, когато си имала нужда от нещо, сега сама трябва да се оправяш с това.

Нещата, които винаги си откривала в хладилника (храна, вода, вино...), сега ги няма и осъзнаваш, че всичко това струва пари. Твоите пари, които трябва внимателно да разпределяш всяка седмица, за да не се окаже, че няма какво да ядеш.

Запознай се с новия си най-добър приятел, Microsoft Excel. Двамата ще си прекарвате цял неделен следобед, пресмятайки приходите и разходите си. Самостоятелното живеене ще те направи учудващо практична и пестелива, а това никак не е лошо.

Представата ти за лукс ще се промени драстично

Особено ако сте студентка в нов град, не се надявай, че животът ти ще бъде песен, но пък ще е интересен.

Ако досега си си позволявала повечко неща, то сега нещата ще се променят. Студентските квартири не са чак толкова лоши, но едва ли може да се сравнят с твоя мил дом, а и на всичкото отгоре ще трябва да плащаш и наем за тях.

Луксът всяка вечер да ядеш топла храна, току-що приготвена от мама, ще бъде заместен от готова храна за дома, както и бурканите с туршия и компоти. Но това не е чак толкова страшно. Ще се научиш, че дори и да не живееш в лукс, може да се чувстваш добре.

Представата ти за забавление също ще се промени драстично

Мили, момичета, една от хубавите страни на самостоятелния живот е, че петък вечер не означава купа с пуканки, цялото семейство на дивана и любимия ви сериал.

Петък вечер, както и други вечери, ще бъдат доста по-интересни, особено ако имаш луди колеги. Може да посещавате различни барове и дискотеки, да си правите домашни партита, да ходите на кино и какво ли още не. Новият град означава нови приятели и запознанства, нови забавления, изцяло нов живот.

Да си намериш работа става приоритет

Може би до скоро не сте си мислила, че ще поискате да започнете работа, но ето, че моментът настъпи.

И това ще стане не защото някой те кара, а защото сама ще почустваш, че бездействието вече не е за теб.

Ще искаш да си изкарваш парите сама, да се чувстваш полезна и значима.

Независимо дали на пълен работен ден, постоянна или сезонна работа, важното е да правиш нещо, което ще ти донесе доходи, защото вече си самостоятелна жена.

Ти си много, много по-независима, отколкото си си мислила 

Без съмнение! Ще се изненадаш колко организирана, самостоятелна и независима си.

Харесва ти да правиш нещата по твои собствени условия.

Бързо се адаптираш към новия си живот и дори отначало да ти е малко трудно, скоро ще разбереш, че нещата не са толкова лоши.

Сама си намираш работа, за да си плащаш наема, сама започваш да си готвиш, сама си организираш бюджета, забавляваш се – вече си пораснала.

Вече не си малкото момиченце на мама и това ще те направи по-уверена и по-силна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама