Мисти Коупланд - балерината, която чупи стереотипи


Мисти Коупланд - балерината, която чупи стереотипи

Прекалено възрастна на 13 години? Така са нарекли балерината Мисти Коупланд, когато е била млада танцьорка. В изключително въздействащата реклама на 'Under Armour" - американска фирма за спортно облекло, тя танцува на празна сцена, докато върви запис на нейната история.

"Тялото ти е неподходящо за балет. На 13 години си прекалено възрастна, за да танцуваш.“

"Неподходящо", защото по това време повечето кандидат-балерини изглеждали по един и същи начин - високи, слаби (дори прекалено), с дребни глави, дълги крайници, много тънки талии. Мисти пък била почти една глава по-ниска от тях и имала извивки. Но нетрадиционният външен вид и "напредналата" възраст (повечето момичета започвали да танцуват на 4-5-годишна възраст) не я отказали.

Коупланд, сега на 32 години, успява да погледне отвъд отказите и става една от най-успешните балерини за последните десетилетия.


И въпреки че нейната история изглежда като приказка с щастлив край, светът на балета твърде често е прекалено суров.

"Балетът ме научи на грация и дисциплина. Благодарна съм за тези уроци. Въпреки това аз бях принудена да стоя в стая, пълна с огледала, докато някой постоянно ми повтаря какво не е наред с тялото ми. Всички изглеждаме различно и мисля, че това е много важно."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама