Момичето, което ще ви вдъхнови да не се предавате


Момичето, което ще ви вдъхнови да не се предавате

Кейла Монтгомъри е повече от състезателка на дълги разстояния. Това момиче ще ви накара да повярвате в силата на духа и да се замислите следващия път, когато смятате, че не можете нещо.

Ето и нейната трогателна история, която бързо обиколи целия свят.

Кейла е диагностициранa с множествена склероза преди четири години, когато е на 14 години. По време на един футболен мач тя пада, като същата вечер споделя на майка си, че не си усеща стъпалата. След като й е направен ядрено магнитен резонанс, тя разбира, че е болна от неизлечимата болест, при която имунната система атакува нервните клетки на собственото си тяло, което довежда до нарушаване на комуникацията на мозъка с гръбначния стълб и други части на тялото.

"Много плаках... исках да съм сама. Бях много бясна. Не разбирах защо такова нещо се случва на мен, защо трябва да съм наказана, аз съм добър човек“, споделя Кейла.

За 8 мъчителни месеца тя не усеща краката си, но с помощта на лекарства усещанията бавно се завръщат. Налага й се да спре да тренира футбол и какъвто и да е контактен спорт и започва да бяга.

"Не знаех дали следващите години ще мога да бягам, затова исках да извлека максимума от всеки ден.“

Тя започва да тренира с треньор, който вярва, че Кейла може да се справи въпреки тежката диагноза. Тя участва в училищни състезания, но успехът й има цена. Заради болестта, когато тялото й прегрее, тя спира да чувства краката си. "Обикновено започва от крака ми и стига до кръста, като остава така до края на бягането“, споделя смелото момиче.

Заради това тя не може да спре сама, след като премине финалната права, затова пада безпомощно в ръцете на треньора си. След като тялото й се охлади, Кейла започва отново да изпитва чувствителност в крайниците и постепенно се възстановява.

Благодарение на силното й желание да бяга, тя се включва в отбор и става едно от най-бързите момичета в Северна Каролина.

Защо го прави?

"Защото ме прави щастлива, кара ме да се чувствам нормална. Тежко е да живееш с болест, при която тялото ти се бори срещу себе си. Когато бягам, се чувствам сякаш се боря срещу всичко това, срещу самата себе си. Всичко е наред, докато продължавам да бягам.“

Вижте цялата история на това младо и вдъхновяващо момиче:

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама