Най-силните жени са като феникс - те винаги се издигат от пепелта


Най-силните жени са като феникс - те винаги се издигат от пепелта
Снимка: iStock

Много хора забравят, че тези, които са преминали изпитанието на огъня, са в състояние да запазят част от него в душите си, така че в точния момент да запалят триумфалния пламък.

Най-силните жени далеч не винаги са тези, които са открито смели или доминиращи (въпреки че може да са такива - при правилни обстоятелства и в точното време). Това не винаги са жени, които се придвижват напред към целта си, тъпчат други хора и бутат опонентите си  настрани (въпреки че рано или късно те все пак получават това, което искат). Те не винаги са най-силните и най-шумните в обкръжението ви - въпреки че могат да повишат глас, когато това е наистина необходимо.

Най-силните жени винаги цъфтят тихо и грациозно.

Докато всички останали спят, те изграждат своите империи тухла по тухла. Потъвайки на дъното на света, те планират връщането си към върховете тихо и спокойно, зад завесите. Те са точно тези момичета и жени, които на пръв поглед изглеждат скромни , но в действителност се оказват лъвици.

Такива жени винаги са подценявани и след това се оказва, че през цялото това време са имали план, който се е движил по свой собствен начин - защото никога не разкриват картите си, преди това да е необходимо. Те знаят своята стойност и не е необходимо да потвърждават стойността си пред други хора.

Житейският им път изобщо не е обсипан с рози - те могат да бъдат унижавани, обиждани, , критикувани, много хора могат да се опитват да отрежат крилата им отново и отново ... Но силните жени са като феникс - те винаги се издигат от пепелта на житейските обстоятелства, колкото и непреодолими да изглеждат.

Наистина силните жени не чакат разрешението на някой друг да се преродят след житейските бедствия и мъки и не се нуждаят от чужда помощ за това. Те могат да бъдат разпнати на кръста на общественото мнение или да бъдат съдени, но все пак ще се преродят още по-силни.

Очите им винаги гледат в правилния път, дори ако той се различава от този, който е пред тях. Нито злите думи, нито външните обстоятелства не могат да угасят вътрешния им огън и самочувствието може да изглежда невероятно.

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА ПРОЩАВАМЕ?

Те не се нуждаят от хитри и прикрити игри, за да победят противника.

Те не са отмъстителни - силните жени не харчат време и енергия, за да нараняват, тъй като предпочитат да оставят тази задача на съдбата. Те просто знаят, че рано или късно лошите хора така или иначе ще получат заслуженото.

Те знаят, че единственият човек, с когото трябва да се състезават, са те самите от миналото. Силните жени знаят, че техните стремежи, съчетани с големите им способности, могат да им проправят пътя към целта, недостъпна нито за измамниците, нито за имитаторите.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама