Как да се научим да прощаваме?


Как да се научим да прощаваме?
Снимка: iStock

Често не можем да простим, когато някой ни обиди или нарани и по този начин държим в себе си негодувание и гняв. Но това негодувание вреди на психическото ни състояние. Ще ви кажем как да се научите да прощавате, въпреки че е трудно.

Няма перфектни хора и всеки греши. Спомнете си колко много грешки сте направили и вие в живота си? Ако някой ви нарани или обиди, недейте да таите омраза- простете му!

Прошката ви освобождава!

Докато някой не ви се извини, вие сте свързани с този човек. Вашите мисли ще продължат да се връщат към човека, който е направил грешката, и отново изпитвате тази ситуация. Емоционалната връзка става толкова силна, че причинява много страдания и болка. Когато простиш на нарушителя, освобождаваш агонията.

Трябва да простите и на себе си!

Това, което мислите за други хора, често е отражение на това, което мислите за себе си. Човек, който например е много критичен към другите, вероятно се отнася така и към себе си.

Ако си простиш за някои действия преди 10 години, можеш да отвориш душата си и да простиш и на други хора.

Простете всичко!

Понякога е по-лесно да се простите големите грешки, но малките нарушения ви карат да се чувствате зле и се сърдите за тях дълго време. Простете всички грешки без изключение.

Забравете всичко!

Когато сте простили, не трябва да се връщате към този разговор, в противен случай връзката може най-накрая да се влоши. Във всеки следващ спор, опитайте се да не си спомняте минали грешки, оставете ги зад гърба си.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ И КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ

Прошката не е за слабите!

За да простиш на нарушителя си, наистина трябва да имаш много смелост и сила. Известно време ще се ядосате и обиждате, а скоро можете да забравите всичко и да пуснете всички негативи. Прошката ви освобождава, но е много трудно да простите.

С прошката ще имате по-добро бъдеще!

Ако гледате на прошката от практическа гледна точка, тогава вие гледате мъдро на нещата. Прошката ви предпазва от болезнени преживявания. Ще спрете да се оплаквате от неща, които вече са в миналото и ще се отървете от ненужните загуби на енергия. Така ще имате повече положителна енергия и ще създадете красиво бъдеще.

Прошката не е само думи, а действия!

Много хора смятат, че прошката се състои в това да кажеш на човек „Прощавам ти!“. Трябва да прекъснете негативната връзка с този човек, а не да създавате нови изявления за прошката. Прошката е проява на любов и уважение. Кажете си, че няма да мислите за това, няма да се ядосате и да си отмъщавате, а просто продължете напред, без да мислите за този инцидент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама