Защо трябва да бъдете себе си и как да го направите


Защо трябва да бъдете себе си и как да го направите
Снимка: iStock

Всички казват, че трябва да бъдем истински, но проблемът е, че всеки път, когато се опитваме да бъдем "себе си", се намира някой, който да не ни хареса и да възрази. Трудно е да изразиш кой си в действителност, когато трябва да вземеш предвид мнението на хората, които имат значение за теб. Тъй като живеем в общество, което се управлява от определени стандарти, понякога се страхуваме да излезем от черупката си от страх да не бъдем критикувани.

Ако искате да покажете кой всъщност сте, тогава е време да се откроите. Вижте защо и как можете да бъдете себе си!

1. Разберете, че сте уникални

Не се разочаровайте, ако не можете да правите това, което правят другите или че мислите различно от тях. Никои двама души не си приличат, дори близнаците, така че не е изненадващо, че сте различни. Прегърнете своята уникалност и знайте, че тя ви прави специални.

2. Не основавайте собствената си стойност на това как другите ви възприемат

Никой не ви познава по-добре от самите вие. Това означава, че колко добре разбирате себе си има значение повече от мнението на другите за вас. Не всичко, което другите казват за вас, е задължително вярно, така че не приемайте всички критики лично.

ДО КАКВА СТЕПЕН ОБИЧАТЕ И СЕ ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

3. Спрете да сравнявате себе си с другите

Безсмислено е да сравнявате ябълки и портокали, нали? Същият принцип е валиден и за вашата индивидуалност - вие сте уникални и никога не бива да се сравнявате с никой друг. Едно сравнение би ви направило само несигурни или горди.

4. Разгледайте нови среди и се запознайте с нови хора

Най-добрият начин да откриете кой всъщност сте е като опознаете останалия свят, затова посещавайте различни места и бъдете заобиколени от различни хора. Докато изследвате, вие опознавате кой всъщност искате да бъдете. Можете също така да се срещнете с хора, които са със сходно мислене като вашето и ще бъдете насърчени да изразите себе си чрез тяхното утвърждаване.

5. Изразете свой собствен стил

Не се страхувайте да бъдете извън основния поток. Да, добре е да сте "в" тенденцията, но би било по-готино, ако можете да създадете своя собствена тенденция.

СЛЕДВАЙТЕ ТЕЗИ ПРАВИЛА И ВИНАГИ ЩЕ СТЕ НА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ

6. Не живейте, за да угаждате на други хора

Въпросът тук е, че не можете да угодите на всички, защото хората имат различни гледни точки за света. Бихте се уморили само да се опитвате да задоволите всички, освен себе си.

7. Оценявайте силните си страни

Вместо да се фокусирате върху недостатъците си и това, което нямате, бъдете благодарни и се гордейте с положителните неща за себе си. Бъдете благодарни за вашите умения, таланти и положителните черти на вашата личност. Не всеки ги притежава!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама