До каква степен се обичате и се грижите за себе си?


До каква степен се обичате и се грижите за себе си?
Снимка: iStock

В днешния свят през годините се формира вярата, че да обичаш себе си е проява на егоизъм. Бяхме научени да обичаме родината, водачите ни, идеята за светло бъдеще и т.н. В резултат на това цели поколения хора просто забравиха как да се обичат. А това е най-важното нещо!

Предлагаме ви да определите колко много обичате себе си и дали изобщо се обичате. Има правила за самолюбие - проверете дали ги спазвате.

Грижи и защита

Тези, които са обичани, са защитени от стрес и заобиколени от грижи. Грижите ли се за собственото си здраве, ограничавате ли контактите с хора, които не харесвате? Защитавате ли се от стрес? Погрижете се за себе си, за здравето си и за щастието си. Вие сте най-важният човек и само вие можете да си помогнете и да се погрижите добре за тялото и душата си.

Възхищение и похвала

Обичаните се възхищават от себе си и се хвалят. Можете ли да посочите поне 10 от своите качества, с които се гордеете? Имате ли практика всяка вечер да си правите равносметка за деня? Хубаво е да се хвалите дори за най-малките постижения. Правите ли го?

Подаръци

Ако обичате себе си, трябва да с правите подаръци, искрено и от сърце. Спомняте ли си последния път, когато си взехте нещо за себе си, когато се поглезихте? Колко често ви се струва да мислите, че ви е жал, че харчите пари за себе си? Мислите си: "По-добре е да си купя нещо полезно..." Трябва не само да се грижите за себе си, но и да умеете да се радвате. Купете си нещо мъничко, което ще ви накара да се усмихнете.

ЕДИН ДЕН ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕТЕ В ЩАСТЛИВАТА ЖЕНА, КОЯТО СЕ ПРЕСТРУВАТЕ, ЧЕ СТЕ

Одобрение и поддръжка

Ако, когато възникнат проблеми, започнете да се обвинявате за тях, заклеймявате собствените си недостатъци и се презирате за провалите, това е сигнал, че не се обичате. Напротив, в трудни моменти се нуждаете от одобрение и подкрепа. Похвалете себе си и изходете от факта, че във всяка ситуация в миналото сте действали така, както ви се е струвало най-добре в този момент.

Внимание към сетивата

Уважавате ли собствените си емоции? Разбирате ли ги? Не ви е срам да говорите за тях не само пред себе си, но и пред другите? Трябва ли да ги потискате, за да направите благоприятно впечатление на другите? Недейте! Уважавайте чувствата и емоциите, и никога не ги подтискайте, заради някой друг!

Обичайте себе си и ще бъдете много по-щастливи!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама