Обещайте си, че вече няма да позволите миналото да определя бъдещето ви


Обещайте си, че вече няма да позволите миналото да определя бъдещето ви
Снимка: iStock

Хората често отправят обещания към себе си, които не спазват. Това не е добър навик, защото в този случай нищо не се променя в живота ви. Свиквате с провалите и продължавате да живеете по същия начин - без подобрения.

За да постигнете целите си, можете да си обещаете следното (и, разбира се, да спазвате тези обещания):

Обещайте си, че истински ще живеете живота си!

Много често хората не могат напълно да се разгърнат и да използват потенциала, който имат, защото живеят въз основа на нагласите, установени от други - родители, приятели, колеги... Да, някои от тези ценности са много важни, основното нещо, което трябва да запомните е, че не винаги това, за което говори вашата среда, ще ви позволи да тръгнете по своя собствен път.

Всеки от нас има свой ум, с който можем да живеем, собствени нужди и желания. Запомнете това. Живейте живота си истински - така, както искате, а не по начина, по който другите го виждат.

Обещайте си, че ще сте спокойни относно промяната!

Повечето хора не обичат промяната. Независимо от това няма измъкване от промените и това трябва да се приеме. Само така ще намерите вътрешен мир. В живота всичко е в постоянно движение. Всичко се променя, включително теглото ви, отношенията ви с другите, желания, предпочитания, хобита и други. Само осъзнавайки, че всички тези (и не само тези) неща се променят постоянно, можете да живеете по-осъзнато. Ще спрете да се съпротивлявате на промени, които могат да ви направят по-добри.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРОМЕНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ СЛЕД 30

Обещайте си, че ще слушате какво тялото ви се опитва да ви "каже"!

Тялото ни често ни изпраща сигнали, на които не обръщаме внимание, което в крайна сметка може да доведе до сериозни негативни последици за здравето. Слушайте тялото си (живеете с него до края на живота си) и предприемете действия в случай на негативни симптоми възможно най-скоро. Искате ли да сте здрав и щастлив човек? Тогава се грижете за себе си!

Обещайте си, че няма да оставите миналото да определя бъдещето ви!

Мнозина позволяват на минали събития да повлияят негативно върху техните възприятия за сегашния им живот и за тях самите. Миналото може да повлияе на това как гледаме на този свят в бъдещето. Това обаче не трябва да ви пречи да продължите да живеете. Не се страхувайте да откриете нещо ново в себе си и за себе си.

КАК ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ

Не всички близки ще бъдат с вас до края на живота ви. Обещайте си, че ще приемете това нормално!

Да си пожелаете силна, здрава и дълга връзка е съвсем естествено. Важно е обаче да не забравяте, че не всичките ви приятелства (или романтични отношения) ще продължат до края на живота ви. Дори и да се поддържат отношения, те ще се променят с течение на времето. Помнете това!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама