Научете се да обичате първо себе си и другите ще ви заобичат


Научете се да обичате първо себе си и другите ще ви заобичат
Снимка: iStock

Мислите ли, че хората около вас не се отнасят добре с вас? Може би е така, защото вие не се отнасяте добре с тях. Трябва да давате на другите това, което искате да получавате от тях. Ако ви харесва хората да са мили с вас, първо им покажете доброта си. Но преди да им покажете доброта, първо трябва да бъдете мили към себе си. Да, правилно разбрахте. Човек първо се влюбва в себе си и след това и другите започват да го харесват. Трябва да се научите как да обичате себе си, да бъдете нежни към себе си, да се грижите за себе си и да сте благодарни за това, че сте здрави, щастливи и растете.

 1. Научете се да приемате истината

Не лъжете себе си. Не отхвърляйте истината, но я приемете. В началото може да боли, но когато се научите да възприемате истината, това ще ви помогне да се освободите.

Не отричайте факта, въпреки че това ще навреди на гордостта или егото ви. Ако смирено приемете факта, че грешите, ще имате възможност да се поправите и да израствате като личност. Наистина ли ни боли от истината? Не. Боли ни от нашето отричане или отхвърляне на истината, което се корени от нашата омраза, съжаление и гордост. Ако можем само да се научим смирено да приемаме истината, тя ще ни даде свобода, радост, спокойствие и растеж. Бъдете мили към себе си, като живеете и се радвате на истината, а не на лъжите.

2. Отървете се от гордостта в сърцето си

Както казахме по-горе, гордостта е като инфекциозна болест - тя разваля ума, сърцето и душата ви. Унищожава вашето смирение. Блокира ви да виждате и общувате с приятелите и близките си, когато мислите, че са ви оскърбили. Гордостта ви спира да прощавате на някого и да не можете да излекувате разбитото си сърце. Освен това ви пречи да признаете собствените си грешки, да се извините и да направите себе си по-добър човек.

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА ПРОЩАВАМЕ?

3. Прощавайте си

Грешките, които сте правили в миналото, трябва да ви дадат уроци в живота и да ви помогнат да растете като личност. Те не трябва да ви пречат да продължавате напред и да се развивате. Независимо дали хората ви обвиняват или не, дали са ви простили или не, бъдете първият, който ще си прости. Освен това хората трудно ще ви простят, ако дори вие не можете да си простите. Бъдете мили към себе си, като си дадете прошката, която заслужава.

4. Водете здравословен живот

Не си позволявайте да страдате от физически, емоционални и психични заболявания. Тренирайте редовно, спазвайте балансирана и здравословна диета, пийте достатъчно вода и течности, имайте достатъчно почивка и сън, отидете на почивка, правете медитация. Бъдете мили към себе си, като поддържате здравословен начин на живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама