Не бягайте от съдбата си, защото така никога няма да достигнете до щастието


Не бягайте от съдбата си, защото така никога няма да достигнете до щастието
Снимка: iStock/Guliver

Няма магическа формула, която да ни предпази от неприятности. Почти невъзможно е да се избегнат нежелани събития, защото появата както на добри, така и на лоши неща в определен момент от нашия живот е предопределена от самата съдба.

Всеки ден няма как да бъде прекрасен и предизвика само усмивка. Събитията, които правят хората тъжни, също им дават важни житейски уроци. Всички сме в състояние да се издигнем отново след поредното падане, защото имаме необходимите инструменти за преодоляване на всякакви трудности.

Ето защо винаги трябва да признавате всичко, което не ви харесва и да търсите начини да го поправите. Не забравяйте, че вътре в нас сме пълни със сила, за да се противопоставим на всички лоши неща. Ние сме достатъчно силни да разрешим проблема и да забравим за него завинаги.

Човекът е надарен с определени инстинкти. Тези инстинкти диктуват една от двете реакции, когато възникне заплаха: или да отвърнеш на удара с удар или да избягаш. Въпреки това повечето от заплахите, пред които сме изправени, вече не са страшни зверове, както в примитивни времена. Следователно, те изискват много по-сложна реакция.

Очевидно е, че ако сме разбити вътре в душата си, тогава най-правилното решение за нас ще бъде да бягаме, надявайки се, че времето ще постави всичко на мястото си. В такива случаи единственото, което искаме, е да се върнем в нормално емоционално състояние и да не рискуваме още повече да влошим ситуацията.

Това, от което бягате, винаги се връща при вас.

Наранената душа задължително предполага вътрешна промяна, същността на която ние дори не разбираме. Промяна, която напълно ни изважда от равновесие. И тази промяна може да започне да ни дразни, ако освен всичко друго не й предадем необходимото значение и време, което заслужава.

Трябва да се възстановим и това поражда процес, през който трябва да преминем докрай, ако не искаме, поглеждайки назад, този проблем отново да ни кара да страдаме.

Принудени сме да преминем през всички етапи на този процес. И ако се опитаме да избягаме от него, тогава рано или късно ще осъзнаем, че проблемът ни следва, където и да отидем.

Не трябва да допускаме неща, които ни ограничават да останат в живота ни, в противен случай никога няма да бъдем щастливи. Въпреки че ще ни се струва, че вървим напред, но това няма да е така.

Не трябва да бягаме от съдбата си, а да я приемем. Трябва да се откъснем от миналото, колкото и да ни е трудно и да продължим да търсим щастието!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама