Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински


Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора живеят живота си, сякаш се втурват в далечината по магистрала. Да, те стигат до местоназначението си много по-бързо от всички останали, но избягвайки бавните селски пътища, те не виждат красотата на заобикалящата природа, малките градове и хубавите хора, живеещи там.

Толкова сме обвързани с нашия натоварен график и списъци с важни неща, които да правим възможно най-бързо, че изпускаме от поглед тези напълно обикновени, но въпреки това прекрасни моменти, считайки ги за безсмислени или ненужни.

Красотата може да се намери във всеки миг от вашия собствен живот и не трябва да чакате някакви невероятни чудеса, за да се чувствате живи, щастливи или обичани.

Приемете несигурността!

Понякога се страхуваме от несигурността не по-малко от смъртта. Една от основните потребности на човека винаги е било чувството за контрол над живота му. Но трябва да осъзнаете, че не може да контролирате всички, освен вашите мисли.

Но знаете ли какво успях да разбера през годините за несигурността? Че може да бъде невероятно, особено когато ни зашеметява от ъгъла с чиста, неусложнена радост. И когато се борим да избегнем несигурността, по този начин се лишаваме от всички онези прекрасни възможности, които може да ни донесе.

И въпреки че неочакваното понякога носи болка, именно тази болка често ни позволява да намерим в себе си частици мъдрост, които ни дават сили да растем както емоционално, така и духовно.

Приемането на тази несигурност ни освобождава, което ни позволява да живеем пълноценно в настоящето и в настоящето. Там, където наистина можем да се чувстваме щастливи и доволни.

КОГАТО ДАРЯВАТЕ ЛЮБОВ, СТЕ ПО-КРАСИВИ В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ

Живейте с чувство за цел и смисъл

Ако по никакъв начин не можете да заредите живота си със смисъл, първо се опитайте да решите какъв човек искате да бъдете. Смисълът на живота е повече за това кой ще бъдеш, отколкото какво ще правиш. Разбира се, това, което правим, също е важно, но нашата същност неизменно оставя своя отпечатък върху всичко това.

Събудете се и живейте

Нека бъдем честни със себе си. Повечето от нас се втурват в бъдещето по удобна, скучна и позната магистрала на живота. Но по този начин пропускате много красиви гледки, преживявания и чувства. Не бързайте за крайната цел, насладете се на пътуването!

Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински.

Оценявайте дарбата на живота. Всяка минута от него. Всяка секунда.

Бъдете верни на себе си във всичко. Вярвайте в себе си и правете това, за което винаги сте мечтали!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама
Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


 • Тези зодии ще имат невиждан късмет през...
  Тези зодии ще имат невиждан късмет през втората половина на 2022

  Представителите на тези 4 зодии ще имат повече късмет от останалите през втората половина на 2022 година. Те ще станат истински галеници на съдбата и ще усетят това във всяка една сфера на живота си. Овен  Овенът ще стане любимец на съдбата след юни. Той ще получи възможности за придобиване на богатство,...

 • Късметче за всяка зодия за 22 юни...
  Късметче за всяка зодия за 22 юни

  Овен Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Телец Заслужавате всичко хубаво под слънцето и ще го получите. Близнаци Очаква ви любовна магия незабравима. Любовно пожелание за 22 юни според зодията Рак Нова кола, за която...

 • Зодиите, които ще имат много ПАРИ през...
  Зодиите, които ще имат много ПАРИ през юли

  Лятото е любим сезон на малки и големи. Това е времето, когато хората се отдават на почивки, екскурзии и много забавления. Именно затова, често парите не стигат и в един момент се чудим къде е отишла заплатата. За някои зодиакални знака, обаче, това няма да е проблем. Те могат да направят своите смели...

 • Хороскоп за днес, 23 юни...
  Хороскоп за днес, 23 юни

  Овен През тази ден ще имате сили за изключителни подвизи. Сега е моментът да заложите бъдещето на големи дела и грандиозни планове. Телец  Денят е подходящ за работа и бизнес - бъдете активни, преследвайте целите си. Продължете започнатото, но отложете преговорите за по-сложните проекти. Близнаци Днес...

 • 4 прически, които ще са хит през лято...
  4 прически, които ще са хит през лято 2022

  Лятото е онова време от годината, когато търсенето на нова визия е съвсем естествено. В крайна сметка лятото е време за свобода и ново начало, а освежаването на косата активира самоизразяването в нови начала. Ако топлото време ви вдъхновява да загубите няколко стратегически сантиметра, за да се сдобиете...

 • Хороскоп за днес, 22 юни...
  Хороскоп за днес, 22 юни

  Овен Това е ден за промени. Всяко преместване на мебелите или дребни ремонти ще протекат без да ги усетите и ще донесат още уют в дома ви. Телец Това е ден, в който да внимавате какво говорите. В никакъв случай не лъжете. Ако искате да постигнете нещо, вярвайте в силата на думите и ги използвайте правилно. Късметче...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама