Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински


Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора живеят живота си, сякаш се втурват в далечината по магистрала. Да, те стигат до местоназначението си много по-бързо от всички останали, но избягвайки бавните селски пътища, те не виждат красотата на заобикалящата природа, малките градове и хубавите хора, живеещи там.

Толкова сме обвързани с нашия натоварен график и списъци с важни неща, които да правим възможно най-бързо, че изпускаме от поглед тези напълно обикновени, но въпреки това прекрасни моменти, считайки ги за безсмислени или ненужни.

Красотата може да се намери във всеки миг от вашия собствен живот и не трябва да чакате някакви невероятни чудеса, за да се чувствате живи, щастливи или обичани.

Приемете несигурността!

Понякога се страхуваме от несигурността не по-малко от смъртта. Една от основните потребности на човека винаги е било чувството за контрол над живота му. Но трябва да осъзнаете, че не може да контролирате всички, освен вашите мисли.

Но знаете ли какво успях да разбера през годините за несигурността? Че може да бъде невероятно, особено когато ни зашеметява от ъгъла с чиста, неусложнена радост. И когато се борим да избегнем несигурността, по този начин се лишаваме от всички онези прекрасни възможности, които може да ни донесе.

И въпреки че неочакваното понякога носи болка, именно тази болка често ни позволява да намерим в себе си частици мъдрост, които ни дават сили да растем както емоционално, така и духовно.

Приемането на тази несигурност ни освобождава, което ни позволява да живеем пълноценно в настоящето и в настоящето. Там, където наистина можем да се чувстваме щастливи и доволни.

КОГАТО ДАРЯВАТЕ ЛЮБОВ, СТЕ ПО-КРАСИВИ В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ

Живейте с чувство за цел и смисъл

Ако по никакъв начин не можете да заредите живота си със смисъл, първо се опитайте да решите какъв човек искате да бъдете. Смисълът на живота е повече за това кой ще бъдеш, отколкото какво ще правиш. Разбира се, това, което правим, също е важно, но нашата същност неизменно оставя своя отпечатък върху всичко това.

Събудете се и живейте

Нека бъдем честни със себе си. Повечето от нас се втурват в бъдещето по удобна, скучна и позната магистрала на живота. Но по този начин пропускате много красиви гледки, преживявания и чувства. Не бързайте за крайната цел, насладете се на пътуването!

Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински.

Оценявайте дарбата на живота. Всяка минута от него. Всяка секунда.

Бъдете верни на себе си във всичко. Вярвайте в себе си и правете това, за което винаги сте мечтали!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама