Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински


Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора живеят живота си, сякаш се втурват в далечината по магистрала. Да, те стигат до местоназначението си много по-бързо от всички останали, но избягвайки бавните селски пътища, те не виждат красотата на заобикалящата природа, малките градове и хубавите хора, живеещи там.

Толкова сме обвързани с нашия натоварен график и списъци с важни неща, които да правим възможно най-бързо, че изпускаме от поглед тези напълно обикновени, но въпреки това прекрасни моменти, считайки ги за безсмислени или ненужни.

Красотата може да се намери във всеки миг от вашия собствен живот и не трябва да чакате някакви невероятни чудеса, за да се чувствате живи, щастливи или обичани.

Приемете несигурността!

Понякога се страхуваме от несигурността не по-малко от смъртта. Една от основните потребности на човека винаги е било чувството за контрол над живота му. Но трябва да осъзнаете, че не може да контролирате всички, освен вашите мисли.

Но знаете ли какво успях да разбера през годините за несигурността? Че може да бъде невероятно, особено когато ни зашеметява от ъгъла с чиста, неусложнена радост. И когато се борим да избегнем несигурността, по този начин се лишаваме от всички онези прекрасни възможности, които може да ни донесе.

И въпреки че неочакваното понякога носи болка, именно тази болка често ни позволява да намерим в себе си частици мъдрост, които ни дават сили да растем както емоционално, така и духовно.

Приемането на тази несигурност ни освобождава, което ни позволява да живеем пълноценно в настоящето и в настоящето. Там, където наистина можем да се чувстваме щастливи и доволни.

КОГАТО ДАРЯВАТЕ ЛЮБОВ, СТЕ ПО-КРАСИВИ В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ

Живейте с чувство за цел и смисъл

Ако по никакъв начин не можете да заредите живота си със смисъл, първо се опитайте да решите какъв човек искате да бъдете. Смисълът на живота е повече за това кой ще бъдеш, отколкото какво ще правиш. Разбира се, това, което правим, също е важно, но нашата същност неизменно оставя своя отпечатък върху всичко това.

Събудете се и живейте

Нека бъдем честни със себе си. Повечето от нас се втурват в бъдещето по удобна, скучна и позната магистрала на живота. Но по този начин пропускате много красиви гледки, преживявания и чувства. Не бързайте за крайната цел, насладете се на пътуването!

Не чакайте до самия край, за да започнете да живеете истински.

Оценявайте дарбата на живота. Всяка минута от него. Всяка секунда.

Бъдете верни на себе си във всичко. Вярвайте в себе си и правете това, за което винаги сте мечтали!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама
Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


 • Ето защо да увивате дръжката на вратата...
  Ето защо да увивате дръжката на вратата си с фолио

  Колкото по-дълго живеете, толкова повече знаете. Това важи особено за съветите за дома, които могат да променят живота ви. Днес ще споделим с вас един интересен трик, който може да бъде полезен в някои ситуации. Ако някога сте имали проблем с топлоизолацията на входната врата, тогава имате нужда...

 • Хороскоп за днес, 18 март 2023...
  Хороскоп за днес, 18 март 2023

  Овен Тази събота предразполага към полза от контакти от приятели. Не се притеснявайте да се обадите на ваш познат и да се разсеете. Телец Днес е добре да се погрижите за здравето си. Започнете деня със здравословна закуска, а може и да си направите разтоварващ ден. Близнаци През този ден...

 • Седмичен любовен хороскоп за 20-24...
  Седмичен любовен хороскоп за 20-24 март 2023

  Овен Финансови проблеми биха могли да попречат на романтиката и щастието ви. Не е изключено да се сблъскате с някои житейски разочарования, чиито решения трябва да бъдат взети и от двама ви. Телец Някакво съмнение, което се е загнездило у вас, може да застраши страстта в отношенията ви тази...

 • Таро хороскоп за 19 март 2023...
  Таро хороскоп за 19 март 2023

  ОВЕН Прекарайте деня сред природата, това ще върне вътрешния ви баланс. ТЕЛЕЦ Не се дръжте зле с хора, които в миналото са ви направили голяма услуга. Навличате си лоша карма с такива действия. Вижте още: Ето коя участничка сте от "Ергенът" според зодията ви (първа част) БЛИЗНАЦИ Днес...

 • Късметче за всяка зодия за 19 март 2023...
  Късметче за всяка зодия за 19 март 2023

  Овен Бъдете креативни, когато става въпрос за вашите мечти. Това е пътят към сбъдването им. Телец Предложение, на което не можете да устоите. Скоро ще разберете. Вижте още: Тези зодии намират щастие в самотата Близнаци Силата на вълните е в тяхното постоянство, не спирайте да преследвате...

 • Късметче за всяка зодия за 20 март 2023...
  Късметче за всяка зодия за 20 март 2023

  Овен Днес вашите възможности са безкрайни. Телец Днес е добър ден да започнете нещо ново. Близнаци Заслужавате всичко хубаво под слънцето и ще го получите. Рак Отделете малко време, за да оцените колко далеч сте стигнали. Лъв Затворете очи и силно си пожелайте нещо. Дева Днес...

виж всички виж всички
Реклама