Не губете тези, които остават в живота ви, вкопчвайки се за тези, които са ви напуснали


Не губете тези, които остават в живота ви, вкопчвайки се за тези, които са ви напуснали
Снимка: iStock

Винаги избирайте хората, които ви избират.

Истината е, че понякога е болезнено трудно да пуснем тези, които истински обичаме. Но ако тези хора не оценяват вашата любов, ако не са в състояние да различават красотата на душата ви и разбират колко силно се опитвате да ги направите щастливи, те просто не заслужават да бъдат част от живота ви.

Да, раздялата с тях ще бъде много трудна. Трудно е, боли, сърцето се къса, но въпреки това трябва да издържите всичко това и да продължите напред. Трябва да обърнете пълно и неделимо внимание на тези хора, които остават в живота ви. На тези, които никога няма да ви напуснат. На тези, които ви приемат такива, каквито сте, въпреки че далеч не сте идеални. Тези, които знаят всички ваши слаби черти ... И които ви обичат, въпреки това.

Хората, които са напуснали живота ви, оставяйки ви с разбито сърце и ранена душа, всъщност никога не са били част от вас.

Те не са ви виждали в бъдещето си, но вие сте ги виждали във вашето ... Ето защо раздялата се възприема толкова болезнено. Може би тези хора дори се опитаха да ви убедят, че наистина искат да останат в живота ви, но просто съдбата и житейските обстоятелства са срещу това.

Винаги помнете едно: ако някой наистина иска да бъде част от живота ви, той ще направи всичко, за да бъде. За да държат любимия човек близо, понякога хората са способни на истински подвизи - и не крият чувствата си. Е, ако някой не се интересува дали сте там или не, и той позволява връзката ви да се разпадне, въпреки всичките ви усилия, не се опитвайте да го държите близо до себе си. Не си струва!

Най-доброто нещо, което можете да направите в такава ситуация, е да приемете факта, че този човек вече не е в живота ви и да продължите по пътя си. Това не означава, че трябва да го мразите или да се опитвате да заличите дори спомена за него. Не, можете да продължите да го обичате - просто без привързаност. Вместо да губите време, енергия и сила за безсмислена омраза, можете да обичате спомена за онези, които са напуснали живота ви, да обичате житейските уроци, на които са ви учили, и колко сте пораснали благодарение на тях.

И тъй като тези хора ви отказаха, защото не можеха да разберат колко сте прекрасни всъщност, не се опитвайте да ги върнете.

Сега е време да се погрижите за себе си и за онези хора, които остават с вас, въпреки всичко. Дойде време да пуснете онези, които са ви напуснали и да отделяте пълно и неделимо внимание на тези, които остават. Защото именно тези хора ви обичат истински.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама