Не оставяйте нищо за утре и живейте в настоящето


Не оставяйте нищо за утре и живейте в настоящето
Снимка: iStock/Guliver

Нека ви разкажа как успях да направя една от най-бързите трансформации през целия си живот.

Това е моята история, вашата може да е различна.

Когато бях на 19, не не интересувах от нищо друго освен интернет игри и чатове. Тогава обаче имах труден период (първата година в колежа), но приятелят ми настоя да чета по една страница от някоя книга на ден, след което да отделя 5-10 минути за задълбочен анализ на прочетеното. И мислите ми започнаха да се променят: мисли за света, за себе си и дори за самото четене.

Прочетох книга, наречена Изразете желанията си. 365 начина да превърнете мечтата си в реалност.

Всеки ден в продължение на 2 години се събуждах и в пълна тишина прочитах по една страница. Тогава или медитирах (също мълчаливо), или записвах мислите, към които тази книга ме подтикваше. Няма правилни отговори или ограничения за запис. Просто записах всичко, което ми дойде на ум.

Както казах, това продължи 2 години. Не няколко седмици или месеци, а цели 2 години. Започнах да забелязвам, че хората, с които се заобиколих, по никакъв начин не допринасяха за да стана това, което искам да стана. Разбрах, че съм способна да генерирам добри идеи, но съм жалка в опитите си да ги реализирам. Стана ми ясно защо имам такива трудности с приятелите си и колко съм затворена от света.

КАК ДА ИЗПЪЛНИТЕ ДНИТЕ СИ С ЩАСТИЕ?

Приех това и продължих да чета книгата си всяка сутрин, разсъждавайки върху това какви мисли будеше тя в мен.

С времето научих все повече и повече за слабостите си.

Страхувах се да говоря с непознати хора. Като цяло ме беше страх да говоря с който и да е.

Осъзнавайки това, започнах да се тествам. По това време живеех в голямо общежитие с други студенти и в асансьора винаги имаше някой. Принудих се всеки ден да започвам разговор с непознат.  Дори само един поздрав беше значителна крачка напред.

Много пъти съм се проваляла. Още по-често водих доста нелепи разговори, в който вероятно изглеждах като идиот. В крайна сметка започнах да се чувствам комфортно, готова да говоря с всекиго.

Щом се научите да се вслушвате в себе си и да се доверите на вътрешния си глас, ще разберете, че е достатъчно, за да се промените към по-добро.

Имаше нещо друго, което ми помогна много. Всяка вечер преди лягане, си отделях 5 минути, за да погледна през прозореца и ясно да произнеса на глас всички неща, за които съм благодарна днес.

Отново повтарях това действие в продължение на две години. И продължавам да го правя. Всеки ден. Без значение какво се е случило. И това упражнение ми помага да се събудя щастлива и пълна с мотивация.

Всички тези навици, които си създадох, ме караха да оценя днешния ден, всяка минута дори! Вече не отлагам нищо за утре. Преследвам целите си и сбъдвам мечтите си тук и сега, защото знам, че утре може да е късно... Направете го и вие!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама