Не променяйте хората, обичайте ги такива, каквито са!


Не променяйте хората, обичайте ги такива, каквито са!
Снимка: iStock

ьАко постоянно посочвате проблеми, които виждате в обществото или в други хора, отколкото да се опитвате да предлагате начини за решаване на тези проблеми, вие сте в капан на егото.

Ако правите обобщени преценки за групи хора, но се ядосвате, когато някой ви включи в група, за която е направено такова решение, вие сте в капан на егото.

Ако мислите, че има само един правилен начин да бъдете духовни, събудени, осъзнати, интелигентни, познавайки себе си или полезни за другите, вие сте в капан на егото.

Ако казвате, че вярвате, че хората трябва да бъдат приети такива, каквито са, но осъждате онези, които не правят това, вие сте в капан на егото.

Ако постоянно споделяте статии и съобщения в мрежата, които смятате, че допринасят за създаването на по-прогресивен и отворен свят, но го правите от гледна точка на човек, който се стреми да се хареса на другите, вие сте в капан на егото.

Ако кажете, че не сте съгласни с вярванията на други хора, но дори не се опитвате да разберете защо те мислят по този начин, вие попаднахте в капана на егото.

Ако мислите, че здравето и благополучието могат да бъдат постигнати само по един начин и осъждате всички, които не следват вашия път, вие сте в капан на егото.

Ако омаловажавате постиженията си, защото не искате другите да ви завиждат, вие сте в капан  на егото.

Ако различни хора постоянно (и оправдано) ви критикуват за нещо, но отричате, че има истина в думите им, вие сте в капан на егото.

Ако смятате себе си за най-мъдрия човек в обкръжението си или за най-будния човек от всички, които познавате, вие сте в капан на егото.

Ако сте намерили път, който води до просветление, и сега осъждате всички, които не го следват, вие сте в капан на егото.

Ако не искате да слушате мнението на другите хора, ако то е различно от вашето, вие сте в капан на егото.

Ако искате да „коригирате“ хората около вас повече, отколкото да ги обичате такива, каквито са, вие определено трябва да промените мисленето си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама