Неизлечимо болна жена е открила спасение в моделството


Неизлечимо болна жена е открила спасение в моделството

Преди време ви запознахме с Шантел Браун, която страда от неизлечимата болест витилиго, но въпреки това не се е отказала от мечтата си да стане модел. Днес ще ви представим още една много смела млада дама, която е намерила спасение в модата. Мелани Гайдос участва във видео проекта What's Underneath, в който различни жени споделят за своите проблеми с телата и самочувствието си.

Мелани страда от рядкото заболяване Ектодермална Дисплазия, което засяга косата, зъбите, ноктите, кожата, а понякога и структурата на костите.

"Много хора в модната индустрия смятат, че съм странна, някакъв урод. А това е доста тежко”, споделя тя във видеото, в което остава само по бельо.

Мелани е имала труден живот още от малка, но въпреки че често е съдена заради външния си вид, тя е намерила спасение в моделството.

"Никога не съм мислила, че съм хубава, но също така, че съм и грозна. За мен красотата винаги е била просто чувство или състояние на духа.”

Мелани е била открита за света на модата по време на обучението си в арт училище в Ню Йорк. Гайдос е категорична, че въпреки негативните и доста груби коментари относно външния й вид, тя няма да се откаже, тъй като иска да промени стереотипите относно визията на моделите.

Когато е попитана в края на интервюто дали би се разменила с някого другиму, тя отговаря: "Не!”.

"Мисля, че аз съм единственият човек, който може да се справи с това, през което преминах и не бих пожелала на никому да преживее същото. Харесва ми до къде стигнах и коя съм в момента."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама