Никога няма да промениш живота си, докато не промениш това, което правиш всеки ден


 Никога няма да промениш живота си, докато не промениш това, което правиш всеки ден
Снимка: iStock

Всички сме равни в това, че всеки от нас има точно 24 часа на ден. Никой не може да спечели за себе си няколко допълнителни часа, независимо колко е богат и влиятелен. А как и за какво прекарваме тези 24 часа зависи само от нас самите и всичките ни действия (всички без изключение) влияят на това, което ни очаква в бъдеще.

Времето е най-ценната ви валута, от която имате изключително ограничена сума. И само вие можете да решите какво да правите с него: можете или да инвестирате тези часове в бъдещето, или да ги харчите напразно в настоящето.

Можете да прекарвате всеки ден, който ви е подарен, правейки нещо, което наистина има значение за вас, или да го изразходвате безсмислено и безцелно за всякакви ненужни неща.

И затова най-добрият въпрос, който можете да си зададете, създавайки за себе си картина на идеално бъдеще, е:

Как трябва да изглежда перфектният ми ден?

Малко вероятно е да успеете да постигнете идеален живот, ако дори не можете да организирате един ден. Но ако можете да подредите деня си, можете да организирате и седмицата си, последвана от месеците, годините и в крайна сметка целия си живот.

И така, как трябва да изглежда идеалният ви ден? Какво трябва да правите днес, утре и т.н., за да живеете по начина, по който наистина искате да живеете?

Правете по-малко неща, но истински важни за вас!

 „Най-бързият начин да напреднете в живота е да не правите повече, а по-малко. Започнете, като спрете да правите това, което ви държи на едно място “

- Бенджамин П. Харди.

Много хора, живеещи в съвременния свят, живеят като хамстери, хванати в безкрайно колело, от което не могат да се измъкнат по никакъв начин - бягат по-бързо и по-бързо, правят все повече и повече, но въпреки това остават на същото място. И ако те преди да добавят положителни действия към живота си, не се отърват от негативните, ще направят крачка назад преди всяка крачка напред, стъпвайки на едно място, дори ако имат желанието да продължат напред.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ОБИЧАТЕ ПЪРВО СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ ЩЕ ВИ ЗАОБИЧАТ

Ето защо тези, които наистина искат да постигнат целите си в живота, трябва да започнат да правят само онези неща, които наистина са важни за тях.

Тъй като дните ви ще започнат все повече и повече да отговарят на вашите ценности и цели, самочувствието ви ще се увеличава. Всеки ден ще ставате все по-убедени, че наистина сте тръгнали по пътя, водещ към избраната цел, и ще станете много по-склонни да поемате рискове.

Вашата работа и живот ще започнат да ви носят все повече удоволствие. Всеки ден ще ви направи поне малко по-добри - и всичко това, защото най-накрая сте изоставили това, което ви държи на едно място.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама