Няколко начина, по които правите живота си по-труден, отколкото трябва да е


Няколко начина, по които правите живота си по-труден, отколкото трябва да е
Снимка: iStock

Ето как правите живота си по-труден, отколкото е:

Приемате нещата много сериозно

Имате лош навик да свеждате всичко до най-лошия възможен резултат и да бъдете приятно изненадан, когато резултатът е незначително по-добър от пълно бедствие. Умът ви ненужно се бори със събития, които дори може да не се случат никога. Възпалено гърло, за вас винаги значи ангина. Забравил си да изключиш печката- със сигурност ще има пожар...
Негативност поражда повече негативност. На вас ви трябва щастие. Ще ви пренесе далеч от брега и ако не отплувате, ще ви издърпа.

Имате нереалистични очаквания

Сред многото недостатъци на вашето семейство и приятели е суровата реалност, че те не могат да прочетат ума ви или да предвидят вашите капризи.
Гаджето ви  забрави ли шестия месец и половина от първата ви среща? Приятелката ви не се е обадила в определен час?
Неудовлетворените очаквания ще бъдат в основата на повечето от нещастията ви в живота. Минимизирайте очакванията си, увеличете радостта си.

Чакате някакъв знак от съдбата

Имам приятел, който няма да вземе решение без да получи "знак" от съдбата. Вие по същия начин ли живеете? Ако е така, променете мисленето си. По-добре  е да помогнеш за оформянето на съдбата си, отколкото да се ръководиш от нея.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА БЪДЕТЕ ПО-ДОБЪР ЧОВЕК

Не поемате рискове

Две думи: живейте смело. Всеки път, когато ви се предлага избор, който включва по-голям риск, вземете го. Ще изгубите много от тях, но когато ги добавите в края на живота си, ще се радвате, че сте го направили.

Постоянно сравнявате живота си с другите

Най-голямата грешка, която можете да направите е да се сравнявате с другите или да завиждате. Всеки живее собствения си живот и ако се огледате, ще видите колко хубав е вашия и колко много неща все още не се видели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама