Няма значение къде сте били, а как сте израснали


Няма значение къде сте били, а как сте израснали
Снимка: iStock/Guliver

В този живот ще допуснете много грешки. Ще обичате грешните хора. Ще се проваляте. Ще плачете. Ще вярвате на някого, който ще ви предаде. Ще нарушите обещание. Ще загубите хора, които обичате. Ще направите нещо, което никога не сте смятали, че ще сторите. Ще падате.

Но най-важното е, че ще прощавате на другите, на себе си и ще продължавате.

Животът се състои в това да правим грешки. В това да се учим и да не бъдем перфектни и да се опитваме да намерим пътя си по пътека, която не е идеално отъпкана. Трябва да открием себе си. Да позволим на нещата да си тръгнат. Отново да стъпим на твърда земя, след като сме изгубили основата под краката си.

Всичко се свежда до това да опитваме отново и отново, дори когато сме изгубили надежда.

Ето го и най-важното нещо, което трябва да знаете за вашето съществуване на тази земя - наистина няма никакво значение къде сте били или какво ви се е случило в миналото. Това, което е важно, е как сте израснали.

Всички идваме от различни места. Всички носим багажа си. Всички имаме болка в себе си, емоции, страхове, уроци, които сме научили и най-добрите моменти, като всичко това е част от нас.

Понякога може да осветим пътя си. Понякога се учим да оставяме нещата, които ни дърпат надолу. Понякога не носим болката със себе си. Но тя все още е там, все още е част от нас. И независимо колко ужасно е, тези неща са ни направили това, което сме.

Но целият този багаж е в миналото. И това, което има значение в момента, е как се предвижваме от него. Как взимаме болката и я превръщаме в любов и лекарство. Как продължаваме напред. Как ставаме по-силни.

Не казваме, че е забравяте. Не казваме, че магически изтривате това, което се е случило на вас. Но просто не може да изживеем живота си в сенките. Не може да позволим това, което се е случило, да унищожи нас и бъдещето ни. Не можем да бъдем ограничавани от начините, по които сме били наранени, подведени или начините, по които сме позволили на себе си да стигнем дъното.

Ние сме повече от това. Ние сме предназначени за по-добри неща. Ние сме силни, твърде силни, за да гледаме назад.

Затова запомнете това - миналото е минало. Няма значение къде сте били, какво ви се е случило или какви грешки сте допуснали - вие сте още сте прекрасен и силен човек. И бъдещето ви приветства с отворени ръце.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама