Обещавам си!


Обещавам си!

Всяка година се заричаме, че започваме на чисто. Затваряме овехтялата книга с всичките си правописни грешки и взимаме чисто нова с бели страници, на които започваме да пишем отначало.

Захвърляме и старите моливи, с които сме писали до сега, за да започнем всичко на чисто. Човек има нужда да вярва, че Новата година е нов път, по който може да тръгне. Успокояваща е мисълта, че всичко, което сме направили до тук може да бъде изтрито или преправено.

Истината е, че ние си оставаме същите - навиците, мислите, възприятията за живота и всичко, което сме градили до тук си остава. Грешките не се заличават, но нали се учим от тях, нужни са ни. Спомените от всичко, което сме преживели са част от нас и не бива да ги губим из страниците на 2014-та.

Не се променяйте изцяло!


Няколкото излишни килограма, от които все се каните да се отървете не са промяна. Направете го, за да се почувствате по-добре от вътре - там, от където започва истинската промяна. Хората ви обичат заради всичко, което СТЕ, а не заради новите ви дрехи или успешната диета.



Хората, които са ви разочаровали - не ги изтривайте. Всеки един от тях има своята роля в живота ви и е част от урок, който може и да не разбирате сега, но ще разберете някога.

Не спирайте да давате всичко от себе си. В живота ви ще има и хора, които се нуждаят от това, което имате да им дадете. И повярвайте - ще го оценят.

Не се отказвайте от любовта. Дори и да спрете да я търсите, тя ще ви намери.



Променете това, което ще ви накара да се почувствате по-добре, а не това, което светът очаква от вас.

Не си обещавайте един куп нови неща - започнете от най-малките. Нова прическа, повече ходене пеша и по-малко ненужни покупки.

Вярвайте. Всеки от нас има нужда от повече вяра, ако Новата година и за вас носи усещането на нов път, извървете го с повече вяра. Вярвайте в себе си, но и вярвайте на другите.

Ще спазим ли Новогодишните обещания към себе си?

Да опитаме с малка стъпчица. Денят е идеален да я направим :)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама