Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от живота ти хората, които не те подкрепят.


Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от живота ти хората, които не те подкрепят.
Снимка: Shutterstock

В кръга на общуването на повечето от нас, по един или друг начин, има негативни личности. И въпреки че с ума си разбираме, че трябва да скъсаме всички връзки с тях, често не го правим. Токсичните хора не само не ни помагат в живота, но и често ни влачат към дъното. Това са хора, които определено не се интересуват от нас в същата степен, в която ние се грижим за тях. Те могат да бъдат:  приятели, членове на семейството, партньори, колеги - но същността им изобщо не се променя.

Ако някой ви прави нещастни, постоянно изисква нещо от вас, не ви дава нищо в замяна и непрекъснато ви поставя в положение, в което се чувствате неудобно, тогава този човек е токсичен за вас. Връзката, която се установява между вас, не ви носи никаква полза, но е много полезна за него.

СПРЕТЕ ДА СЕ ТРЕВОЖИТЕ! ВИЕ СТЕ ТОЧНО ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СТЕ!

Ако в общуването с човек се чувствате така, сякаш ходите в минно поле, ако непрекъснато се страхувате да кажете нещо, защото той ще го сметне за нередно...Е, тогава човекът, който ви кара да се чувствате така, вероятно е токсичен за вас и трябва да стоите далеч от него.

Да, когато се занимавате с такива хора, най-доброто нещо, което можете да направите, е напълно да прекъснете всички връзки с тях или поне да поддържате контактите си до минимум, ако това е вашият колега или близък роднина. Колкото по-малко се свързвате с тези хора, толкова по-добре за вас.

Щом направите това и спрете да ги зареждате с вашата енергия, вие ще започнете да виждате света около вас в напълно нова светлина. Можете да започнете да работите с усмивка, за да се обграждате с по-позитивни хора. Тези, които наистина ви интересуват и които са готови да инвестират в развитието на отношенията ви. Ако някой ви носи само болка и разочарование в живота ви, спрете да давате от времето енергията си на този човек.

Поставете ясни граници за вашето лично пространство и внимателно ги защитавайте - и тогава само онези хора, които трябва да бъдат близо до вас, могат да се приближат до душата ви. Бъдете сигурни в това, което искате и не се задоволявайте с хора, които са свикнали да ви приемат за даденост. Помнете своята стойност и това, че заслужавате много повече ... С течение на времето ще получите всичко останало.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама