Окриляващи мисли за любовта и малките неща в живота


Окриляващи мисли за любовта и малките неща в живота

Позитивизъм! Това ни трябва, за да полетим над грозното, над маловажното и над дребните проблеми. Нужен ни е оптимизъм, за да сбъдваме мечтите си, за да бъдем истински с хората до нас и да сме смели, за да постигаме целите си. Понякога е нужна една добра дума на място, за да преобърне отношението ти към целия ден. Нима няколко капчици дъжд могат да помрачат щастието, ако то е истинско?

Това са няколко вдъхновяващи мисли от Яж, чети, обичай и пътувай

1. Работата, понеделниците, рутината. Не можем да избягаме и не бива. Облечи нова рокля, купи си ново тефтерче с Айфеловата кула, надраскай няколко нови идеи, направи си кафе и започни да работиш, да твориш, да бъдеш, не просто да стоиш... от 9 до 5. Вдъхнови се, научи нещо ново, направи нещо различно, опитай да промениш, да украсиш, да вдъхновиш - себе си!

 

2. Нужна ни е половинка, с която горчивото кафе сладни, мрачните дни изглеждат слънчеви, а кратките разговори имат най-голям смисъл. Нужна ни е половинка, с която всяка есен прилича на лято

 

3. Едно легло, две столчета, чудна гледка и цветя на масата. Какво ти трябва повече, ако домът ти е пълен с любов? Не вещите, моментите създават уют и не музиката, а разговорите запълват тишината със смисъл. Истинският дом е мястото, където имаш всичко, от което душата ти има нужда.

 

4. Гордея се с решенията, постъпките и всичко, което съм дала. Горда съм, че останах себе си, когато животът ми предлагаше стотици изкушения. Гордея се с работата си, приятелите, които избрах да останат, местата, които посетих и жестовете, които подарих. Гордея се с навиците и грешките си, те ме научиха да бъда по-силна, научиха ме да се пазя и ми показаха обратната страна на нещата. Гордея се с вчера, днес, а сигурна съм - и с утрешния ден. Гордея се с това, че обичах достойни мъже, а тези, които обичаха мен - никога няма да забравя. Срамувам се само от моментите, в които не съм осъзнавала, че... горда съм със себе си!

 

5. Извивките по телата ни са нашия личен "почерк". Не сме създадени по макет, а сме създадени според душите ни. Мъничко килограми тук и там не ни правят по-малко специални или по-малко желани. Секси е да вървиш с високо вдигната глава, да си прихванала кичурче коса с кокетна фиба или да си с онова черешово червило, което отива на бялата ти кожа. Красиво е да си умна, спретната и приказлива, да се усмихваш широко и да говориш високо. Най-красивите жени са тези, които знаят, че животът не се измерва в килограми, а в емоции и смисъл.

 

6. Обичам да чета за различни светове, интересни съдби и любовни истории като от приказките. Да чувам дъжда по перваза, да се сгуша на топло и да си представя, че главната героиня съм аз, а любовната история е моята история. Да се вживявам, да преживявам и да се влюбвам страница, след страница. От всичко най-много обичам да знам, че когато затворя книгата и приказката свърши, ти спиш сладко в другата стая. И когато се наведа, за да те целуна и ти се събудиш, започва нова история, по-хубава от тази в книгите...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама